Kongo

52%
Kongo

Na nebezpečnou výpravu do neprostupné džungle na úpatí konžské sopky Mukenko se vydává pestrá společnost, v níž má téměř každý svůj vlastní skrytý cíl. Mladý vědec chce vypustit do přírody gorilí Samičku, energická elitní zaměstnankyně telekomunikačního magnáta hledá pro svého šéfa superčistý diamant a rumunský dobrodruh chce najít bohatství ve starobylém městě Zinj, postaveném u legendárních diamantových dolů krále Šalamouna. Překážkou strastiplné cestě k vytouženému cíli je nejen neprostupná džungle, ale i občanská válka, jež v zemi vypukla. Na místě pak výpravu čekají potíže s vraždícími opicemi i ohrožení náhle probuzenou sopkou...

Dobrodružný snímek KONGO, natočený podle románového bestselleru Michaela Crichtona, patří mezi snímky, odvozující komerční úspěch od zručného využití osvědčených prvků a témat. Ve filmu Franka Marshalla se tak vedle sebe objevuje africká džungle se vzácnými horskými gorilami, futuristická technika a bájné diamantové doly krále Šalamouna, střežené kmenem vraždících opic.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Celkem příjemný dobrodružný snímek,který má přímočarý příběh bez zbytečných kudrlinek. Výprava je docela slušná a kulisy také nevypadají zle. Herci mne mile překvapili,protože jsem přece jen čekal více amatérské výkony. Nenáročná zábava,která ale mohla být mnohem lepší.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
najlepšie na celom filme je že tam hrá bruce campbell!!! bohužial, iba v úvode:-( celý film je dosť nudný a napätia si užijete len pri niektorých akčných scénach.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Mé hodnocení přesně odpovídá zdejšímu celkovému hodnocení, což je průměrných 50 %. V případě konga jde o velmi hloupej film, co se týče scénáře, ovšem přece jen jde o čistě fantasy akční dobrodružství, a v tomto případě to snad od druhá polovina splňuje. Samozřejmě je zde mnoho nevýhod, které kazí celkový požitek z filmu, jako například prosťounký scénář, ale také nevýrazní herci a příliš dlouhý a nudný rozjezd, ale pokud tohle všechno divák přehlédne, tak jako v mém případě, tak se skvěle pobaví a poslední půlhodina je nabytá akcí a rozhodně stojí za to.

Dodatečné informace

Původní název:
Congo (více)
  • USA Kongo
  • USA Congo
  • USA Congo - Wo der Mensch zur bedrohten Art wird
Premiéra v ČR:
7. 9. 1995
Země původu:
USA
Rozpočet:
50 mil. USD
Tržby:
152,02 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění