Irina Palm

73%
Irina Palm
Plakát traileru
Příběh padesátnice Maggie, která se jednoho dne nechá zaměstnat v nočním klubu londýnského Soho. V zoufalé snaze získat peníze na operaci vážně nemocného vnuka přijme práci, nad níž by se dosud při pouhé zmínce zarděla studem. Pozoruhodné šansoniérce a herečce Marianne Faithfullové je v romantické tragikomedii neméně skvělým protihráčem kusturicovský herec Miki Manojlović, jehož na první pohled hochštaplerský majitel klubu začne díky odzbrojující přirozenosti stárnoucí ženy znovu vnímat hluboko zasuté city. Bizarní idyla nově nabyté Maggiiny existence končí okamžikem, kdy se o nové, byť dočasné identitě dozvídají nejen pomlouvačné sousedky, ale především syn Tom. Nevtíravě osobitá režie Sama Garbarského dává prostor strhujícímu herectví, jehož působivost umocňuje skvěle vystavěná atmosféra s melancholickým hudebním doprovodem, který je příběhem sám o sobě.



Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Tak tohle je opravdu velmi osobitý film. Příběh ( s prominutím ) "honibáby", která na to vůbec nevypadá. Vše v zájmu rodiny, resp. pro peníze na léčbu nemocného vnuka. Marianne Faithfull zahrála přesný opak typické sexuální pracovnice skvěle. Od gest, přes chůzi až po projev. Opravdu zajímavý film.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Snadný prachy anebo co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš...Každopádně taková pecka, jak se šeptá, to zase není....

Dodatečné informace

Původní název:
En ti palami outo voisomen (více)
  • Francie Irina Palm
  • Francie En ti palami outo voisomen
  • Francie Irina Palm - nattens røde lygter
  • Francie La profesión de Irina Palm
  • Francie Una dama sin pudor
Premiéra v ČR:
30. 8. 2007
Distributor:
HCE
Země původu:
Francie, NSR, Belgie, Lucembursko, Německo, Velká Británie
Rozpočet:
4,5 mil. USD

Powered byJustWatch