Žít po svém

69%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Fingon
16 886 bodů
8
70% Je to zajímavé, ale protože jsem minul úvodní titulky a ani se nepodíval do programu, vůbec jsem netušil, že tu hraje Redford, kteréžto jméno pro mně není zárukou vůbec ničeho (Freemana a JeyLo jsem pochopitelně poznal okamžitě - ovšem hvězdou tu pro mně zůstává Bart, můj oblíbenec z Medvědů:). Přestože tento film nepřináší snad vůbec nic nového, dívalo se na něj docela dobře. (Ve skutečnosti jde o Bartova stejnojmenného nástupce, ale to nevadí - mám rád medvědy:-)
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Žít po svém s morousem Robertem Redfordem, sice kritika tak sestřelila, že by si člověk mohl myslet, že je to peklo, ale zdaleka tomu tak není. Příběh o domácím násilí a ranách osudu dále ještě s Morganem Freemanem a Jennifer Lopez vůbec není špatný.
lamps
lamps
15 150 bodů
7.5
Lasse Hallström má navrch v jedné věci - i z neúrodného, nevábně vyhlížejícího kusu zeminy dokáže sklidit tak bohatou úrodu, že na jedno posezení nasytí bez velkých výjimek celou diváckou populaci. Já se sice po sklizni necítil zdaleka přesycen - jednoduše proto, že každý fanda dostal pouze omezený příděl originality a tvůrčí improvizace (těžko hledáme motivy, které bychom už mnohokrát nenašli jinde) - avšak z pohledu jakosti a požitkářských dojmů si nemám na co stěžovat. Příjemný, obsahově nenápadný snímek, naplno těžící z Hallströmova vypravěčského cítění, z hereckého supertalentu dvou legend (hlavně Redford je nesmírně přesvědčivý a utáhnul by celý příběh klidně sám) a z přirozené krásy Jennifer Lopez, jejíž výkon navíc tentokrát není nijak marný. Vše sice probíhá a končí podle přesně stanovených osnov, ale znáte to, formální vytříbenost některých filmů se zkrátka vystihuje obtížně - tohle je přesně ten případ..
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
7
Hallströmův silný osobitý rukopis bohužel v tomto případě slouží slabému scénáři. Poslední kovboj Robert Redford, mentor Morgan Freeman a tentokrát opravdu hrající Jennifer Lopez jsou silnými podpěrami i velice chatrným dialogům, ale celek je přeci jen na Hallströma až příliš přímočarý (atmosféra maloměsta nicméně čaruje). Linie s medvědem je každopádně vynikající a její vyústění nejsilnějším okamžikem celého filmu.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
8.5
Je to velmi silný příběh o odpouštění, krásná příroda, skvělé herecké výkony, i medvěda! Dvě herecké legendy - Robert Redford a Morgan Freeman, krásná Jennifer Lopez a velmi povedený výkon Beccy Gardner jako jedenáctileté Griff Gilkyson. V roli násilníka Damian Lewis, britský herec, který hrál v seriálu Sága rodu Forsytů Soamese. Lasse Hallström je úžasný režisér. Film začíná rafinovaně v takovém pomalém tempu, které nakonec končí vypjatou scénou, jež se divákovi vryje do mozku na hezky dlouhou dobu!! Medvěda hrál údajně syn asi nejproslulejšího zvířecího "herce", známého z filmu "Medvěd" Jeana Jacquese Annauda.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7
Jennifer Lopez fakt umí i něco zahrát, Robert Redford a Morgan Freeman jsou jako dva přestárlí rančeři taky dobrý pokoukáním, dcerka a vnučka v jednom mile překvapí, že není obvyklým pubertálním spratkem naštvaným, že ji matka odtáhla někam do divočiny, když nebyla schopná se jinak vypořádat se svým násilnickým přítelem, naopak je to děvče přizpůsobivé, které do života na samotě snadno zapadne a přítomným ho ještě obohatí. A zápletka s medvědem je taky docela fajn.