Godzilla: Duel megasaurů

60%
Godzilla: Duel megasaurů
Plakát traileru

Spisovatel Terasawa věří, že objevil skutečný původ a historicky první objevení Gojiry, který se váže k roku 1944. Tehdy americká vojska zaútočila na malý ostrov Lagos v jižním Pacifiku a japonským vojákům prý v boji pomohl obrovský dinosaurus. To přirozeně popírá tehdejší velitel jednotky, který si dnes žije jako bohatý obchodník. Tím ovšem příběh Gojiry nekončí. Na Fuji přistanou tři „návštěvníci“ z rasy Futurians pocházející z daleké budoucnosti, aby lidem přinesli zprávu, že v roce 2204 bude Japonsko kompletně zničeno zuřivou Gojirou. Mají řešení: Chtějí společně s několika dobrovolníky odcestovat do roku 1944 na Lagos a odstranit Gojiru z dosahu ostrova dřív, než tam později vybuchne jaderná bomba. Mise se vydaří, nikdo si ovšem nevšimne, že na místě zůstanou místo Gojiry tři podivní zlatí okřídlení tvorové. Zpátky v přítomnosti začnou Futurians vydírat japonskou vládu, aby se jim celá země podrobila. Ta s tím však nesouhlasí a tak na ní mimozemšťané vypustí King Ghidoraha, který začne ihned pustošit velká města. Terasawa společně s několika přáteli a mimozemskou dívkou Emmy musejí urychleně přijít na způsob, jak oživit Gojiru. Ta jediná se mu může postavit.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
2
Godzilla s asi nejhorším příběhem, kde se prostě neděje nic zajímavého, jen se to na konci pomlátí. A to že laťka rozhodně nebyla vysoko. Navíc triky nevypadaly nikdy opotřebovaněji a Godzilla méně živě.
Destoroyah
Destoroyah
3 626 bodů
5
18 / GODZILLA VS. KING GHIDORAH (1991) HEISEI ERA 1984-1995. Už od začiatku som vedel že sa nebude jednať o ten lepší film ale bude to ďalšia zbytočná vec ktorá k tým dobrým pribudne. Prvý problém je ten že je tu neskutočne veľa časových liniek ktoré skoro vôbec nedávajú zmysel. Tlačiť do tohto filmu veci ako napríklad Druhú svetovú vojnu, stroj času či Terminátora sa mi zdalo fakt odfláknuté pretože je vidieť že už tvorcom začali dochádzať nápady. Myslím že jediná originálna vec v tomto filme je Mecha-King Ghidorah ktorá si prešla celkom nudným súbojom, a to nehovorím o bitke medzi Godzillou a obyčajnou Ghidorou ktorá tiež ničím neohúrila a bohužiaľ nám do Heisei série vrátila pár starších "vtipných" blbostí ako napríklad chytenie monštra za chvost a hádzať ním o zem ako keby to bolo kus handry. Proste HEJ! Podľa vývojárov je to vtipné, tak ak je ako chcú oni. Nudný prírastok ku sérii ale aj tak celkom zaujímavý dizajn Mecha-Ghidory alebo dobrý dizajn Godzilly ktorý vyzerá naozaj mrazivo, možno aj súboje trocha pozdvihli atmosféru filmu ale určite je nezachránili od priemernosti tohto filmu. HODNOTENIE: 5/10


Dodatečné informace

Původní název:
Gojira vs. Kingu Gidorâ (více)
  • Japonsko Godzilla: Duel megasaurů
  • Japonsko Gojira vs. Kingu Gidorâ
  • Japonsko Godzilla contra King Ghidorah
  • Japonsko Godzilla Contra King Ghidorah
  • Japonsko Godzilla - Duell der Megasaurier
  • Japonsko Godzilla vs. King Ghidorah
Země původu:
Japonsko
Rozpočet:
12 mil. USD
Tržby:
11 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Godzilla: Duel megasaurů