Zločin v dívčí škole

65%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
První povídka velkej průměr, druhá lehce nad průměrem a třetí hodně dobrá. Postava Lubomíra Lipského je velmi sympatická a rozhodně mě bavilo, jak si to z detektivního narativu soustavně utahuje, ale všechno nadějné se bohužel podařilo zúročit až ve třetí epizodce - ta má skvělou režii, půvabné prostředí se zajímavou partičkou mladých rebelek a vtipné vypointování. První dvě jí však nestíhají, a přestože se u nich člověk nenudí a občas zasměje, dojem sráží..
avenis
avenis
8 067 bodů
8
Třikrát s... poručíkem Borůvkou a pokaždé trochu jinak. "Smrt na jehle", kterou režíroval Ivo Novák je jen takové zahřívací kolo. Jako pohádka na dobrou noc. "Jak se koupe žena" (v originále Vědecká metoda) už je trochu lepší a Ladislav Rychman, věren své lásce k hudbě a baletnímu sboru zvláště, zpracovává záhadu smrti ve sprchách. Jednoznačně nejpoutavější je "panoptikální" pojetí Jiřího Menzela "Zločinu v dívčí škole", podpořené hudbou Jiřího Šusta. Řekla bych, že celý film s přibývajícími léty zraje jako víno. (19.7.2022)
cerfik
cerfik
7 890 bodů
7
Neucelenost všech třech povídek spojuje a zároveň pozvedá skvělý Lubomír Lipský v roztomilé roli poručíka Borůvky alias Bubliny. Nejvýše hodnotím poslední povídku Jiřího Menzla, černý Kill Kitten Klan je totiž nezapomenutelný.