Zlaté dno

75%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 320 bodů
7
Milý film z prvorepublikového obchodního prostředí. Film natočený v polovině Druhé světové války a je vidět, že má přinést uklidnění a pohodu do složité doby. Vlasta Burian předvedl jeden z nejsympatičtějších výkonů.. není tolik upískaný a za každou cenu vtipný.. působí civilněji a přirozeně. Film je to lidský, pěkný, ale rozhodně není ničím výjimečný. 70%.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
6.5
Zlaté dno není určitě žádné dno, ale zlato to také žádné není. Je až příliš zkratkovité, nikterak důsledné a přespříliš roztříštěné. U hereckého ansámblu navíc mrzí, že výkony jsou dost strohé a postavy nepříliš prokreslené, až někdy zbytečně dlouze karikaturistické (viz Burianovy přeřeky). Ničemu nenapomáhají ani strojené dialogy a často rušivá hudba v pozadí. Jestli něčemu ale přiznávám nadčasovost, tak zřejmě v případě mouder, jež by se v dnešní době vítala o to více. Kdyby však zábava hrozila po celou dobu stopáže, asi bych nedodělky odpustil, ale takhle bohužel.
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
9.5
Další krásný film z první republiky. Bohužel, Vlasta Burian zastíní svým výkonem všechny ostatní herce, i když ne tolik jako v jiných filmech. Vyzvedla bych scénku souboje Vlasty Buriana s žehlicím prknem a také milou atmosféru filmu z období protektorátu.
maduska
24 bodů
9.5
Mám strašně ráda Zitu Kabátovou. A po boku Vlasty Buriana...To je nádhera.