Nic takového

61%
Nic takového
Nic takového
Na poloopuštěném islandském pobřeží žije ve skalách nebezpečné monstrum, kterého se obávají všichni místní lidé. Právě do těchto míst se z New Yorku vydává mladá a nepříliš zkušená televizní reportérka Beatrice, pátrající po svém tragicky zemřelém příteli. Nechápe, proč právě on se stal obětí rozrušeného monstra při natáčení reportáže pro televizní vysílání. Také chce zjistit více o této tajemné bytost. Hned první velká zkouška čeká na Betrice při cestě letadlem...
Film pohybující se na hranici dramatu a hororu natočil scenárista a režisér Hal Hartley (podepsaný pod tituly Věčná touha, Dívka z planety Pondělí a epizodou Kniha života z televizního cyklu 2000 očima...), který patří mezi nejzajímavější osobností amerického nezávislého filmu. Působivou atmosféru příběhu vtiskly nevlídné interiéry islandského pobřeží nasnímané kamerou Michaela Spillera a hudba, pod níž je rovněž podepsán Hal Hartley.


Scénář:

aquiver
aquiver
2 105 bodů
7.5
Hodně originální a hodně příjemný snímek (není to vůbec horor), který umně střídá žánry a jde konvencím naproti. Pomalý poetický kousek, který jsem si i přes některé nedotaženosti téměř zamiloval.

Dodatečné informace

Původní název:
Beatrice E o Monstro (více)
  • Island Nic takového
  • Island Beatrice E o Monstro
  • Island Monster
  • Island No Such Thing
  • Island Skrímsli
Země původu:
Island, USA
Ocenění:
Žádná ocenění