Zjizvená tvář

84%
Zjizvená tvář
Plakát traileru
Osud Tonyho Montany by mohl být zářným příkladem chudého chlapce, utečence z Kuby, který v Miami ke drogám a štěstí u místní mafie přišel. Postupně, po několika riskantních a úspěšných obchodech, se Tony vypracoval na významného šéfa drogového podsvětí. Jeho vzestupu, jak se zdá, už nic nestojí v cestě, zvlášť když je podpopřen sňatkem s bývalou ženou drogového bosse, kterého Tony porazil. Nic ale netrvá věčně a štěstí se od Tonyho začíná odvracet. Jeho žena propadá drogám a brzy přichází kritická chvíle jeho kariéry... Slavný film s Al Pacinem a Michelle Pfeifferovou v hlavních rolích natočil v roce 1983 režisér Brian De Palma.



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
10
Al Pacino zpět v mafiánském světě a opět dokonalý. Tentokrát je to vše pod taktovkou Briana De Palma,který nepatří mezi ořezávátka a z tohoto remaku vytřískal naprosté maximum. Vlastně byl až tak dobrý,že původní snímek z roku 1932 doslova zadupal do země. Postava Tonyho Montany je stejně charakteristická jako Michael Corleone z Kmotra a jen těžko bych volil,která mne více nadchla. Jedno však mají společné a to je perfektní ztvárnění od legendy Al Pacina. Zjizvená tvář je od první minuty strhující podívanou,která nám nabízí zrod z obyčejného kubánského přistěhovalce až k nejobávanějšímu drogovému bossovi. S přibývajícími minuty film nabírá vražedné tempo a samotné finále je pro mne kultovní záležitost - „Pozdravte mého malého přítele!“
Pete69
Pete69
29 761 bodů
9
Životní role Al Pacina. Pro mě je Zjizvená tvář lepší, než Kmotr. Dokonale sladěný film, který nenudí ani po téměř třech hodinách. Vše do sebe zapadá a pomalu a souvisle se rozvíjí. Jeden z nejlepším mafiánských snímků. Jsem zvědavý na remake a zároveň se bojím :) Toto asi nepůjde jen tak překonat.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
Příběh kubánského uprchlíka, který to dopracoval až na drogového barona. Al Pacino v další z mnoha nejlepších rolí. A vznikla docela těžká gangsterská dnes už klasika, která svou reálností až šokuje. Závěrečná scéna, kdy hlavní postava huláká z balkónu jak mu kulky nemůžou ublížit, se stala srdcovou a nezapomenutelnou záležitostí. Velmi kvalitní snímek, který trochu bohužel zestárnul, ale stále patří k tomu nejlepšímu, co tu kdy vzniklo.


Dodatečné informace

Původní název:
Scarface (více)
  • USA Zjizvená tvář
  • USA Scarface
Premiéra v ČR:
1. 4. 2024
Distributor:
SkyShowtime
Země původu:
USA
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
66,02 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch