Jak na věc

72%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
5.5
Nereálný příběh a tak trošku klasická americká romantická komedie, které uvěří snad jen hormony zmítající se těhotná žena, nebo melancholik s kapesníkem v ruce, plačící u každé druhé scény. Já tohle prostě nemusím.. na tento film se ale pravda podívat dá bez větší psychické újmy.. Takže slušných 55%.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9.5
Jak na věc střídá nenásilně a přirozeně komické okamžiky s dramatickými a vzhledem k jeho oblíbenosti na televizních obrazovkách se film docela zabydlel v programu kolem Vánoc. Film byl celosvětově velmi úspěšný a pokud si chcete udělat hezký večer a pobavit se s drahou polovičkou, tak Jak na věc je určitě správná volba, pro mě to tedy platí určitě.
lamps
lamps
15 155 bodů
8.5
Tohle Angláni prostě umí. Hodně motivů je pravda přitažených za vlasy a nedá se jim věřit, ale takovou pohodovku jinde těžko najdete. Herci jsou úžasní (hlavně těžký sympaťák Grant, jehož obraz bych si snad vyvěsil v koupelně místo zrcadla, kdybych byl ženskou), vyprávění umí přijít s vtipným a neokoukaným postupem a dlouho jsem neviděl mezi postavami takhle fungující náboj.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Ten prcek neměl chybu. V pár okamžicích mi lezl až na nervy. Dobrá komedie.
hrumsrt
hrumsrt
9 274 bodů
7
Bráchové Paul a Chris Weitzovi umí a především když jsou do tvorby namočení oba dohromady, výsledek mě pravděpodobně potěší.. I když jejich prvotinu - první díl American Pie - nic nepřekoná, navždy budou tihle týpci z New Yorku podepsání pod nejlepší teen filmovou sérii, co vznikla. Jak na věc je jejich celkově třetí kousek a taky poslední na němž ještě pracují jako tvůrci dohromady, potom už si každý šel svou vlastní profesní cestou, která ale prozatím ani pro jednoho pořád není rovna jejich společným projektům.. Tady jde o trošku rodinnější komedii, která je pro Hugh Granta mostem mezi jeho dvěma nejikoničtějšími filmovými rolemi.. A dodávám, že Hugh Grant je tady naprosto boží! Tyhle životem ušlapaný chlápky, který na první pohled nemají na stěžování žádné právo a jejich pohodlné životy by jim každý jen záviděl, Hugh zkrátka umí nejlépe a tady tomu není výjimkou.. Když jde o chemii plynoucí z generačního střetu má příběh parádní spád, ale v momentě kdy se naopak pokouší o serióznější témata a střídá mezi depresí a humorem je to malinko ubíjející.. Není to sice nějak hravé ale Hugh to tady parádně táhne a jeho sarkastický humor, sukničkářské vystupování je takřka neokoukatelné.. Dobrá podívaná, která sice té romantiky v sobě skrývá trošku méně, ale to si právě dostatečně kompenzuje v dramatičtější notě.. A to finální hudební číslo? To byla fantastická tečka na závěr! 70%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Další film s Grantem na mém seznamu mých oblíbených, romantických oddechových komedií, které si s chutí opět pustím někdy znovu. Krom toho je scénář plný vtipných momentů a minimálně začátek střílí hlášky v kulometném tempu. Ke konci už to začne trošku překračovat žánr, ale naštěstí s citem, takže nemám jak rejpat. Ti Britové to fakt umí a smekám před nimi.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
knizna predloha je tu dost citit (mnozstvo vnutornych dialogov vysvetlujuce mentalne rozpolozenie postav - i ked vzdy vtipne), ale i tak ide stale o dobru alternativu k holywoodskym sladakom, britskost je tu dost citit a navyse skvely hugh grant ktory si svojho sobca velmi uziva...
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
8
Takže Grant ve svojí žánrové krabičce, ale vzhledem k tomu, že tyto postavy umí nemám s tím problém. Hoult je doopravdy divný a jeho maminka (Toni Colletteová) je ještě mnohem divnější. Oba ale zahráli dobře a film mě bavil. Výhrady mám jen k Weiszové (nepřipadá mi zrovna nejatraktivnější a nemám ji rád). Film je ale úplně v pohodě, dobře strávených 100 minut.
  • Colletteová, Grant, Hoult
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Příjemná britská inteligentní komedie s klasickým romantickým nádechem a okořeněn vývojem vztahu starého mládence a 12-letého chlapce, který rozhodně funguje a stará se o tu vtipnou složku filmu. Skvělý scénář, inteligentní humor, typický britský humor, který je servírován v malých a dávkách, ale zaručeně pobaví. V hlavní roli modroočko Hugh Grant, který mi nikdy nevadil a zde je přesně takový jakho známe a podává standartně civilní výkon, který každý očekává, k tomu hraje přesně zapadající soundtrack a navíc krásná Rachel Weisz.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
Upřímně mi ten smrad lezl na nervy. (možná vina dabingu) 64%