Zapomenuté světlo

78%
Zapomenuté světlo
Příběh vesnického faráře, který bojuje se státními úředníky i vyššími církevními představiteli za záchranu kostela, se odehrává na sklonku 80. let. Pro faráře Holého představuje víra v Boha neotřesitelnou hodnotu a navíc zápasí s pocitem vlastní zbytečnosti a bezmocnosti při setkání s chorobou milované Marjánky. Stejně bezmocný je i před socialistickým režimem, který arogantně likviduje hmotné i duchovní hodnoty.



Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9
Životní role Bolka Polívky - a dobrá odpověď těm, kteří v něm vidí osobnost podobnou Bohušovi z Kuvahošigutentag; herecký koncert s Veronikou Žilkovou a výborná práce s poněkud odlišně koncipovanou předlohou Jakuba Demla. I Bolkův pobratim Jura Pecha se pěkně srovnal s nabízenou rolí ... pan Vladimír Michálek má empatický dar své vyvolené herce jemně vmanipulovat do pocitů ztělesňovaných postav a pak je nechat žít vlastním životem. Pěkná minirolička úřednické dominy Soni Valentové.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
Film dobrý na prohloubení podzimní deprese :) Dojemný příběh. Dobré, ale mám oblíbenější české filmy.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Michálka já můžu, ale Zapomenuté světlo, ač určitě ne špatné, se mě ani trochu nedotklo. Možná to zní hloupě, ale protagonista mi byl krajně nesympatický, přitom jsem měl pocit, že by to mělo být naopak. A od toho se odvíjel celý zbytek mé nejistoty ohledně toho, jak k filmu vlastně přistoupit.


Dodatečné informace

Původní název:
Zapomenuté světlo (více)
  • Česká republika Zapomenuté světlo
  • Česká republika Forgotten Light
Premiéra v ČR:
19. 12. 1996
Země původu:
Česká republika

Podobné