Zabil jsem Einsteina, pánové...

79%
Zabil jsem Einsteina, pánové...
Fantastický příběh, jehož děj se odehrává střídavě v Americe, někdy na přelomu druhého a třetího tisíciletí, a v Praze roku 1911, je založen na myšlence, zda a do jaké míry by předčasná smrt zakladatele moderní fyziky, Alberta Einsteina, ovlivnila vývoj naší civilizace. Na rozdíl od většiny děl tohoto žánru, která posunují příběh do daleké budoucnosti, se zde děj naopak vrací pomocí "stroje času" do minulosti. Jako historický fakt autoři označili skutečnost, že profesor Einstein mohl přijít v Praze roku 1911 o život - na této myšlence je postaven celý děj filmu. Příběh se odehrává "v budoucnosti", konkrétně v roce 1999. Skupinka bojovně naladěných fanatiků si pohrává s nebezpečným vynálezem - takzvanou bombou G, kvůli které ženy obrůstají plnovousem a nerodí děti. Při hledání viníka toho všeho dojde lidstvo k názoru, že všechno má na svědomí zakladatel moderní fyziky. Do minulosti proto odlétá výprava profesora Moora s jediným cílem - zabít mladého Alberta Einsteina... (Česká televize)



Pete69
Pete69
29 102 bodů
7.5
Perfektni České SCI-FI typické pro sedmdesátá léta ( toto je rok 1969 ) který odstartoval éru filmů, jako je Zítra vstanu a opařím se čajem atd. Tento kousek patří k mým oblíbeným. Plno zvratů, návratů zpět do minulosti a kopec srandy. Navíc co herec, to osobnost.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Když jsem byl mladší, hodně jsem si pletl Zabití Einsteina s Opařením Čajem. No, nechápu moc dobře proč, protože ta kvalita jednotlivých snímků je diametrálně odlišná. U Einsteina jsem se většinu času šíleně nudil a jediná věc, která stojí za vypíchnutí je striptýz Jany Brejchové, díky které jsem to tedy neměl problém dokoukat do konce :) 4/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Česká je česká a tahle je suprová, plná komediálních situací a dějově perfektní.


Dodatečné informace

Původní název:
Zabil jsem Einsteina, pánové... (více)
  • Československo Zabil jsem Einsteina, pánové...
  • Československo I Killed Einstein, Gentlemen!
  • Československo Zabil jsem Einsteina, pánové
Premiéra v ČR:
27. 2. 1970
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Zabil jsem Einsteina, pánové... je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch