101 dalmatinů

62%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6
Asi jako každé dítě na světě,tak i já jsem kdysi miloval tuhle obrovskou psí smečku,kterou pro sebe chtěla ukořistit ďábelská Cruelly De Vil. Přesto,že se jedná o rodinný snímek mířené dětskému publiku,tak dokáže velmi dobře pobavit a pejsci jsou navíc roztomilí.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Když je na scéně Glenn Close, film se proměňuje v úžasnou hyperstylizovanou avantgardní a energickou podívanou. Jakmile v obraze není, jde o unylou devadesátkovou komedii. Průměrné hodnocení tu je k ničemu - ten film zanechává ve svých nejsilnějších momentech ten nejlepší možný dojem v rámci toho, čím může být. Holt to nezvládá konstantně.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Roger dělá počítačové hry a Anita pracuje v módním salónu démonické Cruely De Vil. Bez svých psů by se pravděpodobně nikdy ani nepotkali, ale jejich psi se do sebe naštěstí hned okamžitě zamilovali a tak to zkusili i páníčkové. A byla z toho svatba. Jenže zatímco oba dalmatini už mají roztomilé potomky a žijí si celkem spokojeně, Cruela by ráda odkoupila jejich psí ratolesti a z jejich kožichů by si udělala, co by chtěla. Jenže to oba kladní hrdinové nechtějí a tak ďábelská Cruela vysílá dva neschopné nohsledy na loupežnou výpravu. Scénárista John Hughes už dělal takové rodinné pecky jako Sám doma a tentokrát si vzal na paškál rodinnou klasiku 101 dalmatinů a nechal natočit její hranou verzi. Film se stal kasovním trhákem a to hlavně díky roztomilým štěňátkům, ale také díky neuvěřitelné kreaci Glenn Close, která si svou zápornou mrchu náležitě vychutnala. Film se dočkal pokračování.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Povedená komedie. Mimochodem, taky mám hrozně moc rád psy.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
Příjemná a nenáročná zábava, kterou si může (až na pár okamžiků) v pohodě užít i nejeden dospělí. Druhá, nunto podotknout, že podstatně výživnější, polovina je tak trochu něco jako "Sám doma v útulku"..
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
6
Fajn film, který mě nikdy neunaví...
saboter
saboter
3 564 bodů
6.5
Slušné zpracování komedie a je to zkrátka legendární Disneyovka ve které Gleen Cloes exceluje ve své roly Kruely De vil no a co jinak příběh slušnej atmosféra Londýna taky a taky i celkem slušný humor ale naprosto si oblýbíte Hugha Lurieho v roly Kašpara a Marka Williamse v roly Horáce skrátka průměrný rodiný film.
alexik789
2 512 bodů
6.5
Je těžké se divit mé lásce k psům, když si uvědomíte, že jako malé mi pouštěli dalmatiny, Beethovena, Neuvěřitelnou cestu anebo Lady & Tramp. I nadále v tomto filmu vidím dobrý nápad, dobré herce, některé dobře provedené scénky. Opravdu roztomilé.
harry456
harry456
2 437 bodů
7
Pohádka o 101 dalmatinů nikdy neomrzí. V mládí jsem tento film měl hodně rád.