Kurs sebeovládání

67%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Hvězdně obsazené. Dost hvězdně na to, aby to i při tom klišoidním námětu stále za to. To se bohužel daří jen částečně a nemá smysl předstírat, že dva dobří a sympatičtí herci to opravdu zachránili.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Výborné. Cholerik Nicholson jakožto psychiatr na míru ušitý Sandlerovi, parádně napsané miniroličky pro Harrelsona, Reillyho a Turtura. No a trocha West Side Story jako bonus. Jedna z nejlepších Sandlerovek a nechápu, že zrovna tahle mi z jeho starších fílmů tak dlouho unikala.
lamps
lamps
15 150 bodů
6
Jako pohodový zábavný relax ok, ale vzhledem k hvězdnému obsazení i jinak schopnému Peteru Segalovi jedno velké zklamání. Sandlera mám hodně rád a považuji ho za dobrého herce, pokud ho někdo přinutí hrát, Nicholsona zbožňuji a je pro mě nejlepším hercem vůbec, ale tady se věci jaksi nesešly. Oba sice mají hrát svůj standard a také ho předvádí, ale dementní scénář včetně strašidelné pointy sráží jejich zábavný projev do sféry nepříjemné sebeparodie (především tedy v případě Nicholsona). A navíc absentuje nápaditý dialogový humor, který je vytlačen přiblblými emocionálními výlevy nebo lacinější fyzickou srandou, jakkoli je například bitka s pobožným J.C. Reillym výborná. Na jedno zhlédnutí se to ale v pohodě dá.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Nestačil jsem se divit co vše dokážou stvořit a vymyslet scénaristé. Kombinace Nicholson vs Sandler je báječná a je kupodivu jak Nicholson vytáhl přízemního Adama ode dna jak v roli tak z hereckého. Šílené.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
"I feel pretty, o so pretty...". Teda když slyšíte tuhle vypalovačku z úst Johna Turturra a následně si jí švihnou v tandemu uprostřed doprávní zácpy i Sandler s Nicholsonem, nemůžete tuhle věc zatratit už jenom z principu. Pravda, jedná se o ne příliš orginální zapletenec a příběh skýtá množství hlubokých mezer, proč to ale řešit, když tu o něco takového nejde. Důležité je, že Sandler je stejný idiot jako všude jinde a Nicholson je zase ten správně slizký parchant...a proto je máme tak rádi. Film vyšvihává nad průměr hlavně obstojný zástup opravdu ZÁBAVNÝCH cameo roliček (Harrelson je k nakousnutí :) a koneckonců i svižná režie s pestrobarevnou koláží rozmanitých kontrastů jednotlivých prostředí (nádherná zahrada s mnichy VS zašedlý New York). Ok, bavil jsem se obstojně...
Vlastní názor
Vlastní názor
178 bodů
4
Super obsazení, velmi špatný film. Nic víc ani nechci dodávat. Snad jen, obrovské zklamání.