Incident

66%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Příběh o náhodném střetnutí dvou rozdílných lidí z čehož vzejdou velmi dramatické situace. Ben Affleck v roli právníka čelícího důsledkům svého vlastního jednání a jednání svých nadřízených a Samuel L. Jackson jako obyčejný běžný člověk osudově tlačený k zoufalým činům k záchraně svého manželství a lásky svých dětí. Jedna banální nehoda a všechno je jinak. Z obou mužů se rázem stanou rivalové a nastává boj o to kdo z koho. Chyby se stávají, takový je život. Každý má ale také v sobě moc vše napravit a dát opět věci do pořádku. Jenomže osobní hrdost a neústupnost mění vše do zcela jiné roviny a tak se vše naopak ještě daleko více komplikuje. Životní dráha se oběma hroutí a to doslova. Rozdílné charaktery postav vytvářejí živelnou pohromu všeho dění a dá se říci, že si to oba představitelé v jistých mezích náležitě užili. Nedoceněný snímek vedoucí k zamyšlení, jak by reagoval divák v takové situaci. Stejně nebo úplně jinak?
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Společník právnické firmy Gavin Banek (Ben Affleck) pospíchá na důležité jednání svým zánovním mercedesem a srazí se na dálnici také se spěchajícím Doylem Gipsonem (Samuel L. Jackson), který zase musí stihnout rozvodový soud, aby se mohl pokusit zabránit rodinné krizi. Banek je ale arogantní žralok a z místa nehody ujede, protože jeho auto je pojízdné a nechá tam Gipsona stát. Gipson nestihne soud a Banek zapomene na místě nehody důležitý spis bez něhož je případ prohraný. Tak se protnuly dvě cesty těchto mužů, kteří se začnou bez skrupulí vydírat a manipulovat se svými životy. Zajímavé drama natočil Roger Michelle a do hlavních rolí obsadil dva zkušené herecké matadory Samuela L. Jacksona, který je už nějakou řadu let členem elitářského klubu a sběratelem prestižních hereckých cen a Bena Afflecka, který již poněkolikáté přesvědčuje, že není žádným toporným hezounem, ale že zvládá i charakterní role. Film má dobré obsazení i ve vedlejších rolích, zvláště bych rád zmínil Sydney Pollacka, který zde hraje opravdu bezcharakterního gaunera. Incident měl velmi příznivé kritiky a uspěl i u diváků.
Riverdon
Riverdon
7 387 bodů
6.5
Dobré téma, ale špatný Ben Affleck.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
Musím přiznat, že jsem chvilku uvažoval i o 5*, ale to by si Michell musel odpustit poslední sladkobolný záběr na šťastnou rodinu... Do té doby však bez výhrad - hutný psychologický thriller s atmosférou mlhy Mechu a kapradí a krásná sonda do koloběhu osudu aneb vinou maličkostí zanikají města. V obalu Jacksona a Afflecka se navíc ztratí i drobné šrámy paní logiky.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
9
Velmi uvěřitelný příběh se spoustou okamžiků a námětů k zamyšlení. Vzali byste toho negra, co vás tak strašně zdržel do auta a odvezli ho kam potřebuje? Je páchání podvodů opravdu dnešní normou? Je týrání rodiny alkoholikem odpustitelné nebo není? A to jsou jen ty základní. Pokud si chcete jen tak oddychnout a sledovat špičkové výkony herců, je ten film pro vás. Pokud potřebujete i trochu přemýšlet, je ten film tutově pro vás. Já jsem se bavil i napotřetí.