Incident

66%
Incident
Incident

Na jednom z newyorských dálničních obchvatů se v ranních hodinách, kdy každý spěchá za svými povinnostmi, srazí dvě auta. Zdánlivě se vlastně nic nestalo, jen jedno auto zůstalo nepojízdné. Ale pro oba řidiče má jejich náhodné setkání nedozírné následky. Tím jedním je úspěšný mladý advokát Gavin Banek (Ben Affleck Nejhorší obavy, Pearl Harbor ad.), který zmeškal klíčové stání a omylem našel klíč k nekalým praktikám v rodinné firmě, druhým Doyle Gipson (Samuel L. Jackson Shaft, Vyvolený ad.), nešťastný otec, který se opozdil k rozvodovému řízení a zřejmě ztratil ženu i své děti, přestože by s nimi chtěl být každou minutu. Banek a Gipson jsou naprosto odlišní muži. První mladý, toužící za každou cenu po penězích, úspěchu a vysokém společenském postavení, druhý stárnoucí, který už se jen zoufale brání, aby se neocitl až na samém dně.Drobná autonehoda, která je svedla na okamžik dohromady, je ve svých nečekaných důsledcích staví proti sobě. Promění je v nepřátele na život a na smrt a zavede je až na samý okraj sebezničení.

IRONIE OSUDU, film o zcela nepředvídatelných zvratech lidského osudu, je americkým debutem britského režiséra Rogera Michella, který je mj. tvůrcem mimořádně úspěšné komedie NOTTING HILL s Hugh Grantem a Julií Robertsovou. O svém filmu, který se jednoznačně opírá o skvělé herecké výkony obou hlavních představitelů, řekl: Scénář mne zaujal hned při prvním čtení. Líčí náhodné setkání dvou mužů, po němž se doslova protnou jejich životní kruhy. Zavede je, do jisté míry proti jejich vůli, na podivné cesty plné násilí a brutality, kterou by v sobě oni sami ani nehledali. Jenže z cest, po nichž se ti dva vydali, už není návratu.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Příběh o náhodném střetnutí dvou rozdílných lidí z čehož vzejdou velmi dramatické situace. Ben Affleck v roli právníka čelícího důsledkům svého vlastního jednání a jednání svých nadřízených a Samuel L. Jackson jako obyčejný běžný člověk osudově tlačený k zoufalým činům k záchraně svého manželství a lásky svých dětí. Jedna banální nehoda a všechno je jinak. Z obou mužů se rázem stanou rivalové a nastává boj o to kdo z koho. Chyby se stávají, takový je život. Každý má ale také v sobě moc vše napravit a dát opět věci do pořádku. Jenomže osobní hrdost a neústupnost mění vše do zcela jiné roviny a tak se vše naopak ještě daleko více komplikuje. Životní dráha se oběma hroutí a to doslova. Rozdílné charaktery postav vytvářejí živelnou pohromu všeho dění a dá se říci, že si to oba představitelé v jistých mezích náležitě užili. Nedoceněný snímek vedoucí k zamyšlení, jak by reagoval divák v takové situaci. Stejně nebo úplně jinak?
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Společník právnické firmy Gavin Banek (Ben Affleck) pospíchá na důležité jednání svým zánovním mercedesem a srazí se na dálnici také se spěchajícím Doylem Gipsonem (Samuel L. Jackson), který zase musí stihnout rozvodový soud, aby se mohl pokusit zabránit rodinné krizi. Banek je ale arogantní žralok a z místa nehody ujede, protože jeho auto je pojízdné a nechá tam Gipsona stát. Gipson nestihne soud a Banek zapomene na místě nehody důležitý spis bez něhož je případ prohraný. Tak se protnuly dvě cesty těchto mužů, kteří se začnou bez skrupulí vydírat a manipulovat se svými životy. Zajímavé drama natočil Roger Michelle a do hlavních rolí obsadil dva zkušené herecké matadory Samuela L. Jacksona, který je už nějakou řadu let členem elitářského klubu a sběratelem prestižních hereckých cen a Bena Afflecka, který již poněkolikáté přesvědčuje, že není žádným toporným hezounem, ale že zvládá i charakterní role. Film má dobré obsazení i ve vedlejších rolích, zvláště bych rád zmínil Sydney Pollacka, který zde hraje opravdu bezcharakterního gaunera. Incident měl velmi příznivé kritiky a uspěl i u diváků.
Riverdon
Riverdon
7 387 bodů
6.5
Dobré téma, ale špatný Ben Affleck.

Dodatečné informace

Původní název:
Changing Lanes (více)
  • USA Incident
  • USA Changing Lanes
  • USA Al límite de la verdad
  • USA Çarpisma
  • USA Changement de voie
  • USA Dérapages incontrôlés
  • USA Fora de Controle
  • USA Fuera de control
  • USA Ipotesi di reato
  • USA Irónia osudu
  • USA Paha päivä
  • USA På kollisjonskurs
  • USA Se antitheto revma
  • USA Spurwechsel
  • USA Ütközéspont
  • USA Zmiana pasa
Země původu:
USA
Rozpočet:
45 mil. USD
Tržby:
94,94 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění