Četník a četnice

59%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6.5
Pokud bych měl vybrat nejslabší díl celé série,tak by to byl právě tento díl. De Funés je jako vždy extra třída a celý film vlastně stojí a padá na jeho výkonu. Je zde spousta zábavných scén,které vás dostanou do kolen,ale je zde také i spousta scén,které slouží spíš jako vata na zaplácaní zbytku filmu.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Četník a četnice je spíš slabší film z celé série. Jediné pozitivum je, že je ve snímku více krásných žen ale o to je bohužel slabší příběh. Je totož jednostranný a tak trošku v něm chybí nějaká ta silnější zápletka. "Kryšot" to prostě sám nedá :) 60%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
6
Poslední filmový zářez nepřekonatelného francouzského filmového komika Louise de Funèse a vlastně je to pro něj i pocta, neboť právě až role četníka Cruchota ho dostala na světové filmové výsluní. Bohužel se ale jedná i o snímek z dnešního pohledu velmi kontroverzní, ne-li z rasového hlediska přímo urážliví. Ano, jedná se o postavu černošské četnice, která je tu dvakrát terčem pro rozumné lidi zcela nevinného vtípku. V jedné scéně si ji Cruchot představuje jako domorodku ozdobenou kosticemi a v druhé scéně později o ní prohlašuje, že je černá jako šuvix, nebo co to bylo. Dnešní rasoví moralisté si musejí doslova rvát vlasy. Dočkáme se jednou vystřižení těchto dvou scén? Film jako takový byl tedy námětově ozdoben krásnými slečnami a není divu, že jsou z nich všichni četníci celí paf. Mimo to dostanou novou četnickou stanici s nejmodernějším počítačem, o který má zájem jeden neurčitý  boss sídlící na jachtě  u přístaviště. K tomu je ale potřebný kód, jehož části mají četnice na náramcích. A tak se začnou dít věci. Děj je jasný, k tomu přirozené humorné patálie četníků s četnicemi, u kterých se vlastně zase pro změnu musejí rvát vlasy feministky, k tomu očekávaná jeptiška a o zábavu je postaráno. Jenomže několika infarkty skolený Louis už nemá takovou grácii jako dříve, i když i přes nevoli lékařů dělá co může. Opatrnost je však stejně jako u minulého snímku s mimozemšťany viditelná. Snímek stále pobaví, ale co naplat, už to prostě není ono. Buď jak buď, pro Louise je zakončení této četnické filmové série důstojné a je potřeba to brát s ohledem na jeho zdraví s respektem.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Už proboha ne... Nejhorší díl z téhle komediální série. Bez nápadu, bez šťávy... Příde mi to jako ždímání suchého hadru. Zápletka je prakticky o tom samém a cekově už není čemu se smát.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Změna je změna a tato komedie je ucházející.
avenis
avenis
8 056 bodů
6
Poslední vzepětí staré gardy a pokus o vyždímání posledních kapek ze slavných saint-tropezkých četníků. Film není špatný, ale smích se mění spíš v smutný úsměv. Během natáčení zemřel režisér Jean Girault, přítel Louise de Funèse. Herce jeho odchod velmi zasáhl, během zbytku natáčení upadal do melancholických nálad a film dotočil jen z profesionální povinnosti. Na výkonu to však není znát. Sám se premiéry také nedožil. (27.8.2021)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6
Četnice jsou docela pěkné, ale film jako takový za mnoho nestojí. Zdá se mi, jako by už scenáristům došel dech.Jedině známé Cruchotovo "Sem se mi dívejte!" nám připomene, že je to jeden ze série filmů o četnících se slavným Louisem de Funèsem. Je vidět stárnutí všech zúčastněných, asi proto zde byl přidán půvab mladých četnic, ale bylo to takové, řekla bych, samoúčelné. Nicméně je to celkem příjemné rozloučení s Cruchotem a četníky ze Saint Tropez a asi je jedině dobře, že už nedošlo na sedmý díl, který se měl jmenovat Četník u Waterloo. Ono by to nejspíš to Waterloo bylo!!!
kedl
kedl
6 380 bodů
5.5
Louis de Funès a jeho nezapomenutelná role coby strážmistra Cruchota.
saboter
saboter
3 564 bodů
8
Lechce odlišné poslední díl ale nezklamal homor ženský a De Funes.
jvempire
jvempire
1 208 bodů
7
O něco mále lepší než mimozemšťané.