Rallye smrti

73%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Akční béčkový výplach,kterému se podařilo do hlavní role ulovit hvězdné jméno. Polemizovat nad tím jak moc stupidní je scénář nemá smysl,důležité je se pohodlně posadit a dobře se bavit. Statham je v hlavní roli skvělý a role málomluvných drsňáků mu sedí. Vše se točí kolem automobilových honiček a ty se povedly. Jsou nápadité,plné destrukce a výbuchu. Takto kdyby vypadaly všechny béčka,tak to bych si nechal líbit.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Sice se jedná o remake snímku z roku 1975 'Cesta gladiátorů 2000', ale už od první minuty je jasné, že si šli tvůrci svou cestou a příběh zasadili do přísně střežené věznice, odkud se závod přenáší po internetu v rámci megalomanské schow. A megalomanská schow je to i pro nás, jelikož v takovémto brutálně efektovém ražení tu zatím ještě nic takového nebylo. Nechme stranou velmi jednoduchý děj, ten by byl odvyprávěn během minuty a zaměřme se na vizuální stránku věci. Tady je totiž linka efektivity sakramentsky hodně vysoko. Tvůrci neponechali nic náhodě a na všem možném i nemožném se pěkně vyřádili. Akční zábava je naprosto dokonalá. Auta sestrojená podle vzoru ze snímků o Šíleném Maxovi, které jsou za současných možností daleko vice vyšperkovány, vytváří dojem naprosté bitevní dokonalosti. Závody jako takové nenechají vydechnou a když se na scéně objeví onen bitevní kamion, dech je napětím naprosto zaražen. Nic naplat, tohle se povedlo a nevadí tomu ani jistá šablonovitost děje. Ten konec je naprosto předpokládaný. Ale proč si to tím kazit.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Kdyby se aspoň takhle povedlo nové Rychle a zběsile, tak vůbec nebudu proti.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Jason Statham jednou řekl, že by chtěl aby jeho filmy byly tak dobré jako Maserati, ale většinou je to tak na úrovni Fiat Ducato. To je bohužel i případ tohoto filmu, který jsem už viděl dvakrát a nikdy ho tak úplně nepochopil. Ono to toiž smysl moc nedává, celé je to takové bizarní a hlavně to není ani příliš zábavné. V této kategorii se potvrzuje, že Útěk z New Yorku je dost nedostižná meta.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Paul W.S. Anderson je zpět a zase se vyžívá v nenáročných a pěkně drsných příbězích. Sice se obávám, že vynikající Horizont události už nikdy nepřekoná, ale i tento akční thriller je maximálně zábavnou, pekelně rychlou a řádně krvavou jízdou. Je to přesně takový ten film, kdy si po celou dobu jeho sledování říkáte, jaká je to strašná hovadina a jak je vůbec možné, že tohle může někdo natočit. Ale nakonec to stejně dokoukáte s otevřenou pusou, budete se skvěle bavit a možná i dostanete chuť pustit si to znovu- já osobně si Rallye smrti určitě ještě zopakuji.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Akce střídá akci. Efektů dostatek na vytvoření skvělého akčního filmu posledních let. Děj na úrovni. Jelikož mám slabost pro Ford Mustang GT.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Sice je scénářem občas béčkové, ale koho to zajímá. Perfektní akční jízda, která jede a až na pár odpočinků se nezastaví. Závody jsou opravdu něco a dívat se na ně, je jako kdyby jste smíchali Rychle a Zběsile s Johnem Woo a Mad Maxem, prostě nádhera.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
10
Syrový, špinavý, hrubý, akční, auto-moto nářez s krásnou Natalií Martinez!!! Dokonalé béčko! SUPER!
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Tak tento film mě mile překvapil. Originální pecka z prostředí věznice, skvělá auta, vybavena zbraněmi, drsní frajeři v čele s Jason Statham, a naprosto famózní akce, tak tohle jsem opravdu od Andersona nečekal.
kedl
kedl
6 380 bodů
8
Absolutní akční jízda s charismatickým Stathamem coby mužem, nespravedlivě odsouzeném za vraždu vlastní ženy. Paul W.S. Anderson odvedl skvělou práci.