Rituál

43%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Velmi podivný film, který má pověst naprosté katastrofy. Já musím říct, že mě tolik nevadil. Jen mě mrzí, že atmosféra naprosto nevygradovala a konec byl naprosto stupidní (ve smyslu, že se neumí prodat a působí nechtěně směšně). Podívám se i na původní verzi a myslím, že námět samotný má šanci. (Pokud tedy v původní verzi nebude stejný šílený feminismus.) WTF momenty (bohužel) do filmu zapadají - až moc se do něj hodí a vlastně nepůsobí ani tak moc směšně. Možná bych byl radši, kdyby byl film naprosto strašný a tím zábavný. Takhle mi výsledek připomíná Vesnici - bere se to moc vážně na to, abych se té hlouposti mohl smát. .PS: Nic Cage v kontextu není tak hrůzostrašný jako jednotlivé scény na youtube, přesto jsem se párkrát zasmál.
Fingon
16 886 bodů
4
Žádné nahaté tančení kolem vatry, žádné nahaté tančení v pokoji hostince se sváděním hlavního hrdiny přes zeď (!), žádný Christopher Lee. Nicholas Cage, jakkoli mi nikdy nevadil, jen na všechny kolem řve, postupně mu přeskakuje čím dál tím víc a nakonec kope do Leelee Sobieski, která se nám od posledně poněkud zakulatila.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
1.5
Robot Monster nového tisíciletí, který si zaslouží 100% v případě, že ho berete za parodii, neboť obsahuje pasáže, které se v "reálném dramatu" skutečně jen tak nevidí. Nebo znáte jiné drama, ve kterém může člověk vidět scénu, v níž Nicolas Cage vyhrožuje pistolí ženě, aby okamžitě sesedla z kola, dala mu ho a rovnou si k tomu nasadila ptačí masku na hlavu? Nebo kulervoucí bitkařská pasáž s Leelee Sobieski a následné pobíhání v medvědím kožichu! A naprosto nejvíc jsem řval smíchy, když Cage projevoval emoce (v životě bych nevěřil, že může být tak legrační ohořelá panenka). Pro mě jasná (nechtěná) kultovka, tak (ne)povedený debilní úlet jsem neviděl už léta.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
2
Kostrbatě odvyprávěná báchorka s trapným Cagem a pointou na přesdržku. Film, který může stát předlohou učebnicovým publikacím studentům filmové vědy - vše, co se udělá naopak než ve Wicker Manovi, bude pravděpodobně správně. Mdlá nuda a osudně tristní prohra snaživého intelektuála LaButeho.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
3.5
Nejlepší skrytá parodie všech dob, kdy nevím, jestli mám dát 100% nebo 0%. Já to nerozkryl, jestli si dělali legraci, nebo to mysleli vážně. Takže za "nechtěný" režijní sarkasmus a parodické herecké výkony Nicolase Cage 40%, protože mě několikrát toto drama upřímně rozesmálo.
saboter
saboter
3 564 bodů
4
Opravdu veliký zklamání film nezachraňuje to ani Nicolas Cage který film pěkně pozvedne aspoň trochu no ale ujde v některých části ale většinou nuda takže škoda.
  • občas ujde,Nicolas Cage
  • neviužitý potencial,nuda,nenapínavý příběh
hroufie
1 416 bodů
2.5
Dostkrát jsem se zasmál, ale to asi nebyl úmysl.