Vynález zkázy

82%
Vynález zkázy
Snímek líčí osud profesora Rocha, objevitele účinné výbušné látky , který byl unesen zločinným Artigasem na opuštěný ostrov. Netušil, že jeho objevu má být zneužito bandou zločinců k ovládnutí lidstva.



Pete69
Pete69
29 308 bodů
8
Tak tohle je klasika. Další česká Verneovka, která se povedla. I když dnes triky působí úsměvně, ( to je naprosto normální ) skláním se opět před uměním a novátorstvím Karla Zemana. Jedninečný styl, jedinečné zpracování, jedinečná podívaná. Film by si možná zasloužil i více než 81 minut.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
10
Po technické stránce naprosto dokonalý trikový snímek nemající ve světové kinematografii konkurenci. Karel Zeman byl v této věci Mistr svého oboru, což uměl náležitě zužitkovat. Oživit ojedinělé ilustrace nám dobře známých ´Verneovek´ byl s ohledem autora příběhu dobrý tah, který se ve všech směrech vyplatil. Téma zneužití moderní techniky ve vojenství nijak nezestárlo a platí do dnešních dnů. Tzv. století páry v tomto směru bylo vyzdvihnuto naprosto ideálně s Verneovskou fantasií sobě vlastní. Film se právem stal českým filmovým klenotem.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Já uznávám Zemana, velmi. Ale tenhle film je tak strašně špatně a nezajímavě odvyprávěný! Skutečně mám problém udržet pozornost.


Dodatečné informace

Původní název:
Vynález zkázy (více)
  • Československo Vynález zkázy
  • Československo An Invention for Destruction
  • Československo Invention for Destruction
  • Československo Vynález skazy
Premiéra v ČR:
22. 8. 1958
Distributor:
AČFK
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch