Výkupné

73%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Pokud by jste si z filmu měli odnést byť jen jedinou věc,tak bylo tato. Nikdy,ale nikdy neunášejte dítě Gibsonovi. Jeho postava se zde postaví únosci čímž poruší všechna pravidla filmů s podobnou tématikou. Normálně se doma rodina třepe hrůzou a bojí se únosců,ale tady ne,tady je vše jinak. Pod režisérskou taktovkou Hollywoodského matadora Rona Howarda i tento vlastně jednoduchý námět dostává takový ráz,že ho ve svém osobním žebříčku řadím velmi vysoko.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
10
Málokterý snímek vyvolal v odborných kruzích takovou diskusi, jako tento vynikající thriller, s originální zápletkou plného napětí a citových výjevů, které by se dali krájet. Může si opravdu otec dovolit, byť na to má, porušit veškeré policejní metody a peníze na výkupné za uneseného syna mediálně nabídnout jako odměnu za informace, kde se onen únosce nachází? Neriskuje tím tak život svého syna? Neriskuje tím tak mnohem víc? Každopádně film je natočen velice zručně a nutí s rodiči prožívat každou minutu hrůzy, bezmoci a utrpení. Příběh se vyvaroval hluchých míst a solidně si drží tempo až do svého dramatického finále. Tohle se tvůrcům opravdu povedlo.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Zoufalá situace si žádá zoufalé činy. Gibson jako tatík odhodlaný nenechat sebou vy.ebat od únosců svého dítěte se tohodle pořekadla chytne víc než je zdrávo, a hned tu máme dost zajímavý námět, který má své silnější ale i slabší chvilky. 6.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Objektivně jeden z nejlepších thrillerů devadesátých let, který byl už remake staršího filmu. Dnes se podobné filmy přemístily do televize, ale tehdy se takové filmy ještě točily ve studiovém systému. Mel Gibson je ve filmu hodně soustředěný a podává solidní výkon, ve všech směrech ho ovšem přehraje Gary Sinise, který měl být podle scénáře minimálně o generaci starší. Film je to ovšem hodně zdařilý.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Dobrý thriller s neméně dobrým Melem Gibsonem.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Excelující Gibson, který opravdu fantastický a neotřelý scénář dotahuje ještě za hranice geniality. Takto působivé kriminální drama jsem neviděl už hodně dlouho, Howard ani na minutu nepoleví a díky tomu dostanete ten správný mix zážitku, na který budete ještě dlouho ( v dobrém) vzpomínat.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8
Skvělý střet Mela Gibsona v roli boháče a otce, jemuž unesou dítě, a Garyho Sinise v pro něj netypické roli záporáka, který neváhá dostat se k vytouženým penězům jakýmkoli způsobem. Rodič ve mně chápal zaťatost hlavního hrdiny, s níž navyšoval částku za dopadení únosce, ale snad ještě víc zoufalou bezmoc jeho ženy, která měla na rozdíl od něj navíc dilema - věřit manželovu úsudku? Věřit spíš policii a jejich zkušenostem? Sehnat peníze a zaplatit únoscům sama? Jak se v dané situaci rozhodnout s co nejmenším rizikem pro své dítě? Ta atmosféra je hutná, děsivá, nedávající vydechnouut. Jak říká agent FBI své ženě do telefonu - ještěže nejsme bohatí...
pantak
pantak
3 367 bodů
8
Zlomové okamžiky ve filmu nedají vydechnout.