Všichni říkají: Miluji tě

68%
Všichni říkají: Miluji tě

Známý "taškář" a intelektuál Woody Allen natočil muzikál Všichni říkají: Miluji tě. Žánrově jde vlastně o hudební komedii ze současného New Yorku v muzikální poloze třicátých let. Rozkošná, zábavná a v podstatě trochu plytká podívaná přesvědčivě vyvrací škodolibé fámy o Allenově tvůrčí únavě. Snímek, rytmizovaný ročními obdobími, vypráví o rozvětvené newyorské středostavovské rodině. Ta si sice žije finančně zajištěna na Manhattanu jako v bavlnce, zato trpí spoustou citových problémů. Klidný tatínek Bob a filantropická maminka Steffi vychovávají čtyři dcery, kterým se zapalují lýtka. Také mají syna, jehož republikánskou orientaci v tradičně demokratické rodině způsobila jen ucpaná tepna, nedokrvující mozek. S rodinkou žije sklerotický dědeček a echtovní německá služebná Frieda. K této komunitě ještě volně patří "Američan v Paříži", první manžel Steffi Joe Berlin, kterého trápí permanentní milostná traumata. Jeho největším problémem je, že má vlastně pořád rád Steffi...



Scénář:

xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Chronologicky první Allenovka, u níž mám pocit, že je jen do počtu, aby Woody ten rok něco natočil. Muzikálové doplňky zcela zbytečné a protahující plytký děj, jediná pěkná scéna je závěrečný tanec na břehu Seiny. Velmi nedostatečné, i když ne vyloženě "špatné".
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Woody Allen a muzikál je už sama o sobě hodně zvláštní kombinace a přidám-li to množství hereckých hvězd, tak jsem zřejmě očekával moc, ale zklamán jsem rozhodně vyloženě nebyl. Je to velice příjemná oddechová taškařice, proložená bláznivými hudebními scénkami a plná inteligentního humoru. Jak už jsem ale naznačil, i přes bezpočet hvězd, se pro mě tento film řadí spíše k slušnému průměru Woodyho.

Dodatečné informace

Původní název:
Everyone Says I Love You (více)
  • USA Všichni říkají: Miluji tě
  • USA Everyone Says I Love You
Premiéra v ČR:
24. 7. 1997
Země původu:
USA
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
9,8 mil. USD (celosvětově)