Frozen River

67%
Frozen River
Frozen River
Příběh Ray Eddyové, newyorské řidičky kamionu a matky, která je zatažena do světa ilegálního pašování imigrantů, když se setká s mohawkskou dívkou, která žije v rezervaci na kanadsko-americké hranici. Bez peněz poté, co její manžel utekl se splátkami na jejich nový tahač, se Ray neochotně spojí s Lilou, pašeračkou, a ty dvě se společně začnou krást přes zamrzlou řeku St. Lawrence s náklady ilegálních čínských a pákistánských imigrantů v kufru Rayina Dodge Spirit.



xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Další ze superrealistických filmů ze života, kterým jejich realistické pojetí brání v pořádném dějovém rozletu. Nápad zajímavý, ale přestože ve filmu je plno silných momentů (dítě v tašce), nejsou podle mě správně vygradovány. Přestože příběh i herci jsou nezpochybnitelní, celkově je děj dost špatně vyprávěn. Nebo spíš průměrně. Neustálá snaha o obyčejnost a uvěřitelnost z tohohle filmu dělá právě to. Uvěřitelný, ale obyčejný film.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Takové televizní drama o tom, že ve finanční tísni jsou lidi schopni udělat cokoli, aby přežili. A jak se říká "s jídlem roste chuť". Slušný námět, průměrné provedení, průměrní herci. A navíc - právě ta zde několikrát zmiňovaná "realistická" kamera, mi na tomhle vadila ze všeho nejvíc..4/10

Dodatečné informace

Původní název:
Donmus irmak (více)
  • USA Frozen River
  • USA Donmus irmak
  • USA Frozen river - Fiume di ghiaccio
  • USA Pagomeno potami
  • USA Rio Congelado
  • USA Río helado
Země původu:
USA
Rozpočet:
1 mil. USD
Tržby:
5,46 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch