Soukromá válka pana Wilsona

68%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Další z řady neuvěřitelných příběhů americké zahraniční politiky. Příjemná satira s parádním Hoffmanem.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Pozdní dílo velkého režiséra, které má velkou sílu v geniálním obsazení Phillipa Seymoura Hoffmana, který strčí do kapsy všechny ostatní hráče včetně hlavních hvězd. Téma je velmi americké, těžko říct, jak to tenkrát opravdu bylo, ale místy pobaví solidně. Spolehlivá podívaná.
avenis
avenis
8 208 bodů
7
Když jsem si tento film pustila, měla jsem pocit, že jsem ho už někdy viděla, ale skoro nic jsem si z něj nepamatovala. Asi to bude tím, že politika a vše, co s ní souvisí, mě moc nebaví. Soustředění na všechny ty složité konverzace se nedá udržet moc dlouho, myšlenky se začnou toulat a smysl děje uniká... Julia Roberts dokonale odvádí pozornost svým zjevem od toho, co říká a to mi k pochopení děje taky moc nepomáhá. Spíš u toho řeším tu přehnanou paruku. Ani skutečná Joanne Herring neměla tak tuhý a objemný účes. Líbí se mi absolutní vynechání "ocucávacích" a kopulačních scén. Prosté "před" a "po" je mnohem sugestivnější. Nádherné gesto vypuštění vany ... Zábava skončila, vypadni. :) (15.4.2021)
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Kvalitní komediální pohled do zákulisí americké politiky, nejen zahraniční. Ikdyž je to trochu schematicky zpracováno, nedá se filmu upřít hloubka a jistá míra poctivosti a herecké obsazení celé dílo pozvedá. Příjemnou zábavu.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
8
Svižnější a satiričtější pohled na minulost jednoho sympatického kongresmana, jak jinak v podání Hankse, než by jste čekali. Inteligentní pojetí a přesné absurdity, střídané hrubým i místy jemným humorem, trefně atakují americkou politiku i pro velkého neznalce, ovšem pro osvíceného je vše ještě o úroveň výše. Chybělo jen dramatičtější završení, nebo alespoň dojemnější, a nějaký zásadnější vrchol.
farb
farb
2 064 bodů
8
Fajn zábava a vážný film s poselstvím/ poučením zároveň.