Vražda na Eigeru

62%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Při sledování Vraždy na Eigeru mě napadlo přesně to samé, co Avensis, hlavní postava trošku připomíná Jamese Bonda a říkal jsem si, že Clint by byl dobrý Bond a je škoda, že si dvě, tři bondovky nestřihnul. Jinak snímek je to pěkný, trošku thriller, trošku dobrodružný kousek se skvělým Eastwoodem, který toho hodně předvedl osobně. Škoda, že film nemá o pár kapek šťávy víc, bylo by to skvělé.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Ve své podstatě se jedná o dobrodružný horolezecký snímek, jen šmrncnutý ´studenou válkou´ a typickými dějovými událostmi. Clint Eastwood opět na režijní stoličce a pochopitelně v hlavní roli a opět ve skvělé formě. Jedna hláška za druhou, drsná a však klidná postava, příběh s jemným humorem, nespěchajícím tempem a plynulým srozumitelným vývojem. Vynikající kamera přináší nádherné scenérie, takže se je i čím pokochat. Na 70. léta zcela povedený standardní snímek, který se dnes může zdát už mírně utahaný. Ale v rámci děje se nejedná o nic strašného.
avenis
avenis
7 963 bodů
7
Opět ten zavádějící distribuční český název... Agenti přece nevraždí, agenti zabíjejí, ať už ve státním zájmu nebo jako odplatu. Na Eigeru se ale fakt nezabíjí, tam se "jen" umírá. Každopádně tato lehká inspirace Bondovkama je dobře vystavěná, dobře napsaná i zahraná. Obdivuhodný Clint sám šplhá po skaliscích, rozdává rány a něžně miluje ženy. Fakt, celý 007.