Vrať se do hrobu!

73%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
8
Vrať se do hrobu je bůh ví proč můj oblíbený film. Konec komunismu je ze snímku cítit a nastupující svoboda také. Film působí až amatérsky, čemuž v dobrém slova smyslu přispívá i Víťa v podání Milana Steindlera. Pár hlášek zlidovělo, některé scény jsou perfektní..
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Prvotina Milana Šteindlera jako režiséra, kterou se mu už bohužel nepodařilo nikdy překonat nebo se k ní alespoň přiblížit. Scénář Haliny Pawlovské, která byla v té době svěží autorka a nebyla ještě otravnou parodií, je docela dost zajímavý a film má hodně dobré obsazení. Dlouho jsem to neviděl, ale myslím, že tenhle film může docela dobře stárnout na rozdíl od ostatních filmů té doby.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Tak to je mazec, supr komedie o různých věkových kategorií.
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
7
Režijní debut legendy české satirické scény Milana Šteindlera, který i po letech je jasně nejlepší, k čemu se jako tvůrce a herec přitočil. Navíc právě tenhle jeho projekt mu následně otevřel dveře na české filmové scéně. Zda se nakonec svojí šance důstojně chopil, nechám na individuálním posouzení.. Vrať se do hrobu! by pro mě v těch osmdesátkách asi byla naprosto zaměnitelná komedie a dost dlouho tomu bylo i nyní, ale přijde mi, že film nesmírně vyzrál s věkem diváka a až nyní jsem to dokázal více ocenit... Námět o sociologovi (s krásně všedním českým jménem Víťa Jakoubek), který se dnem i nocí v rámci svého experimentu vydává za studenta gymnázia, aby dokázal přesněji objasnit starším kolegům "fosilům", o co že té mládeži vlastně jde. Do výzkumu naplno ponořený Víťa tak možná poprvé opravdu zažívá, jaké to je opravdu žít a se svými zkušenostmi to najednou i s těma holkama jde.. Doma čekajíce manželka se siroty, zatímco dospělý taťka na zábavě zkouší zasvěcovat spolužačky do svých existenčních krizí.. Roztomilá porevoluční povídka, o střetu dvou generací, která má ale sloužit jako jejich propojení. Krása, která s citem nostalgicky vzpomíná na telecí školní léta a potvrzuje, že dospělost je jen skupinová iluze a v každém muži tkví dítě.. 70%
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
jeden z mála vtipnejch českejch filmů.
limeta
limeta
5 175 bodů
8.5
„Jsou dány dvě kružnice, z níž jedný kouká z kapsy bagr.”Komedie, kterou mám ráda. Víťa Jakoubek při návratu na gympl spolehlivě funguje i po letech
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
9
Tohle je pro mě filmová česká klasika, ve které září Milan Šteindler. Nedokážu si představit, že by roli Víťi Jakoubka hrál jiný český herec. Každopádně film Vať se do hrobu se povedl a je to snímek ke kterému se budu vždy rád vracet. Škoda, že současná česká kinematografie neumí vytvořit stejně kvalitní snímky.
tindersticks
tindersticks
746 bodů
8.5
Hlavní roli Víti Jakoubka měl původně hrát Miroslav Vladyka (ten by asi nebyl špatný) nebo Miroslav Noga, Šteindlera by ale nepřekonali. Jeho Víta sice na 22 nevypadá, ale nevadí to, strnulá komičnost do filmu skvěle sedne. Tenhle film nestárne..