Vzhůru do oblak

81%

Komentáře a recenze 55

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
9
Vzhůru do oblak považuji za jeden z nejdospělejších animáků. Už úvodní minuty mi dokázaly vehnat slzy do očí a uvědomit si lidskou pomíjivost. Zlepšení přijde až s příchodem mladého chlapce,který filmu přece jen dodá trochu potřebného dětského humoru. Celkový příběh je velmi dojemný a lidsky hřejivý. Animace je klasicky úžasná.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
8
Co se týče animace, či příběhu, jedná se o nadprůměrný animovaný snímek.. ale hlavní je, že přesahuje meze klasickým animáků.. Dojemný příběh srovnatelný snad jen s animákem Coco mě naprosto dostal a je to jeden z mála animovaných filmů, který mi přinesl mírnou depresi a hlavně zamyšlení nad tím, jak si máme vážit svých blízkých. To co se děje kolem ( = dějová linka ohledně divného barevného mostrptáka ) už jsem vnímal spíše okrajově.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Relativní zklamání nad nedotažeností námětu, jeho těkavostí a chvílemi na zapomínání na děj. V podstatě zábavné, ale Pixar má na víc.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Kdyby film po 10 minutách skončil, tak bych vstal a šel tvůrcům postavit pomník. Tolik emocí kolik sršelo z každého záběru...opravdu majstrštyk. Pak se ale příběh začal rozjíždět a já jen nechápavě civěl na to, co se děje na obrazovce. Místo geniálního animáku tam náhle hrál nedomrlý zkříženec Gran Torina a Indy Jonesových dobrodružství, kdy kvalitou to má blíže právě k poslednímu průseru slavného archeologa. Nebavil jsem se, nesmál se a kroutím hlavou vlastně ještě teď, když čtu ty nadšené komentáře kolem. Díky tomu skvělému začátku dávám 6/10..
Fingon
16 886 bodů
8
70% Tato Pixarovka neurazí, ale i tak bohužel patří spíše k těm slabším. Kromě začátku mi přišla opravdu povedená snad jen akční sekvence na vzducholodi, jinak jsem se místy i docela nudil. Uvidíme, co chystají na další rok:)
lamps
lamps
15 150 bodů
8
Animák, ve kterém si každý najde to svoje. Dospělým zvlhnou oči během úvodních minut, neopakovatelně mapujících celý život hlavního hrdiny, děti budou paf z jednoduchého humoru a akčního dovádění druhé poloviny, kterému kupodivu vévodí úžasný "vedlejšák". srandovní pes dokonale nadabovaný Pavlem Liškou. Dohromady to místy moc nepasuje a od Pixaru pamatujeme rozhodně větší dějovou kreativitu (Úžasňákovi) nebo výraznější dávku skutečných emocí (V hlavě), avšak zdejší postavy si i tak zamilujeme a budeme s nimi celé dobrodružství chtít opakovaně prožít - v tomhle kouzlu je Pixar opravdu nedostižný...
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Jedna z nejintenzivnějších Pixarovek. S originálním příběhem si Pixar opět naběhl na krále animovaných filmů. Kouzelně emotivní, zábavné a roztomilé, dějově orgazmické a především propracované. Pixar rules!
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
10
Toto je senzační. Má to příběh plný emocí, dostatek humoru a jde celkem o vyzrálejší animák. Nádhera.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
10
Je síce pravda ,že Wall-E je za mňa najlepšía pixarovka ,no má silného konkurenta. Ak mám byť úprimný ,myslím si ,že Pixar za celú svoju existenciu nespravil nič viac emotívnejšieho ako príbeh o vdovákovi ,ktorý sa rozhodol splniť sľub ,čo dal svojej manželke. Aj keď je príbeh skvelý ,ba priam dokonalý ,nikdy som sa nedozvedel základné otázky ohľadom tohto filmu. Teraz už nezostáva nič iné len spomínať na toto dielko a polemizovať nadtým ,kto bol vskutočnoati Russel. 100% Škoda ,že dneskajšie pixarovky idú tak dole vodou...
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Neskutečně silný příběh důchodce a malého skauta, který vás dokáže rozesmát, poučit i dojmout zároveň. Takto skvělé filmy by mohli být častěji.