JCVD

67%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Překvapivě silné. Na to, že Jean-Clauda jsem nikdy jako herce neměl rád, si tu u mě vybojoval sympatie. A i když chvilkama přehrával a moc okatě hrál na sentiment, předvedl víc než slušný výkon. Uvědomělá omluva za moře chyb, která je snad myšlena upřímně.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Van Dammova zpověď v nevandamovském stylu :) asi kdyby to byl příběh o fiktivním herci a ne o ikoně mého dětství, tak jdu s hodnocením níž. Ale díky tomuhle filmu jsem aspoň pochopil proč Jean Claude točil v poslední době takové sračky :) 70%
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Pro filmové fanoušky a filmaře je zajímavé sledovat zákulisí byznysu, který JCVD odkrývá – drahé právníky, falešné agenty a vůbec špinavé zákulisí továrny na sny, kde bez ostrých loktů a ohebného hřbetu nic nedokážete. Za mě je dobře, že tento film vznikl a i když to není film roku, rozhodně jsem se u něj nenudil.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Příjde mi to jako že se Van Damme chce znovu ukázat a uchytit jako herec jelikož jeho hvězda pohasíná. Nějak to na mě nefunguje. Krimi věru dobré.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
8
Vynikající sebereflexe, filmařsky přitažlivá (hrátky s úhlem pohledu, narušování diegeze), obsahově poutavá (famózní osobní zpověď). Filmařské "Vše, co jste chtěli o JCVD vědět a báli jste se zeptat...". Je třeba ocenit již samotnou odvahu čelit všem svým démonům - drogám, výsměchu, béčkovým sračkám, ve kterých může vyhrát i Steven Seagal díky tomu, že si ustřihne svůj cop.) V podstatě je to vynikající pohled za kulisy, ve kterém se Van Damme představuje v naprosto parádní herecké formě, která využívá oblíbených akčních klišé pouze proto, aby celou tu hořkou pachuť podtrhla. Jeden by skoro až brečel radostí nad tím, jak pěknou tečku za tím vším Van Damme dělá a mám velikou obavu, že to celé totálně zničí filmem Eagle Path, kde nejen hraje, ale který i režíruje. Souboj cti nebyl nic moc a pokud neprojeví v případě své režijní novinky stejnou uvědomělost, jako v případě JCVD, bude to akční fanoušky hodně bolet…
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Byl jsem mile překvapen po shlédnutí tohoto snímku a naprosto spokojen. Čekal jsem nějakou životopisnou nudu, ale to jsem se mýlil. A díky bohu zato. Film sice nedisponuje nějakým převratným dějem či scénářem, ale ve Van Dammově filmografii se tento snímek zařadí na první místo a říkám, že jde o jeho nejlepší snímek. Sice film není typickým akčním b-éčkem jak jsme u něj zvyklý a hraje zde sám sebe a omylem se dostane do nepříjemné situace, ale možná proto, je tento film jiný a tolikrát lepší než ty ostatní. Dalším kladem je, že je tu k vidění i to jak Van Damme dostává občas na frak a nejen fyzicky a to nejlepší bylo, že se zde Van Damme pokouší o nějaké to hraní a musím a dovoluji si tvrdit, že se mu ta snaha daří. Myslím si, že tento snímek je rarita mezi jeho ostatními filmy.
kedl
kedl
6 380 bodů
7
Dětský idol, kdo z chlapů nechtěl být jako JCVD, tak kecá, každej chtěl umět kopat jako JCVD a kdo říká, že ne, tak opět kecá. Kickboxer, Krvavý sport, Živí Terč, Dvojitý zásah.atd, na tom jsem jako malej ujížděl, ale pak se něco stalo (drogy) a JCVD začal točit sračky, snad mimo (IMHO) Pekla a Kontrabandu, ale s tímhle snímkem se "vyzpovídal z toho co ho trápilo" a snad pude už jenom a jenom líp. Jinak JCVD je borec a borcem zůstane.
kubas369
4 086 bodů
8
Van Dam na starý kolena natočil film za který by se nemusely stydět i ty největší hvězdy Hollywoodu ve kterém drtí na prach vše co jsem si o něm kdy myslel a odkrývá nám nezavyhodnitelné pozadí svého "hvězdného života". Člověk si už tak nějak zvyknul na to co v posledních letech předvádí Sly za překvapivě dobré kousky a teď do to ještě Jean - Claude, kdo je další na řadě, že by Steven nebo Arni! Ať to beru kolem a kolem tohle je nejačkovitější a rozhodně nejlepší kus filmařiny který jsme od světoznalého belgičana viděly jen doufám že na to nezapomene ikdyž se bojím toho, že mu ta sebereflexe, racionální přijetí sama sebe sama atd. dlouho nevydrží ale naděje tu je. Nu uvidíme co s toho vzejde v dalším filmu.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6
Vcelku slušný film o Van Dammeovi.Pro jeho fanoušky asi trochu zklamání.Dětská star zde jako zkrachovalec.Snímek je to ale dobrý.Snímek JCVD rozšiřuje znalosti o Van Dammeovi.Hodnotím jej 60 procenty.Idol více generací zde jako zločinec.