Neuvěřitelný život rockera Coxe

66%
Neuvěřitelný život rockera Coxe

Pamatujete na Deweyho Coxe? To byla ta rocková superhvězda ze 70. let, co uchvátila celý svět. Nebo nebyla? Každopádně určitě mohla být. Ve výborné parodii na populární hudební životopisy se v roli sekáče Coxe objeví známý John C. Reilly.
Kdyby Dewey Cox skutečně žil, prošlo by jeho ložem přes čtyři stovky dívek a paní, zplodil by přes třicet dětí a třikrát by ochutnal vlastní svatební koláče. A nejen to. Kdyby Dewey Cox žil, zcela jistě by se stal jednou z největších rock'n'rollových a vůbec hudebních hvězd, co kdy chodily po planetě, a klaněl by se mu celý svět. Dokonce by měl i vlastní hudební show, do níž by za ním klidně zašel třeba Elvis Presley nebo The Beatles. A protože by Dewey Cox byl opravdový drsňák, nepochybně by ochutnal veškerý alkohol a všechny drogy, které se dají sehnat. Kdyby tedy skutečně žil. Jenže on nežil.
Ve výborné parodii na populární hudební životopisy, jako jsou Walk the Line nebo Ray, se kromě známého Johna C. Reillyho v úloze sekáče Coxe ve vedlejších rolích objeví také Jack Black či Patrick „Bobby Ewing“ Duffy. Scenáristou hudební komedie je Judd Apatow, autor briskních komedií Zbouchnutá a 40 let panic, režie se chopil Jake Kasdan.(oficiální text distributora)




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
Kdo by řekl,že John C. Reilly je takový komediální talent. Po filmu bratři z donucení je tenhle neuvěřitelný život další trefou do černého. Parodie si vzala na paškál především film Walk the Line,který se věnoval životu Johnnyho Cashe. V tomto snímku jak už název napovídá sledujeme život rockera Coxe,který je opravdu jeden velký bizár a jen těžko se u něj ubráníte smíchu.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8.5
Povedená parodie v Americe oblíbených filmových biografií zpěváckých hvězd, především o dva roky staršího oceňovaného filmu o životě Johnnyho Cashe Walk The Line. Život fiktivního rockera Dewey Coxe ironicky kopíruje zlomové události z Cashovy biografie (smrt rodinou milovaného staršího bratra, excesy se ženami, zákonem a drogami) s přimícháním prvků čerpajících ze života a kariéry Roy Orbisona, Glena Campbella, Boba Dylana, Ray Charlese, Jerry Lee Lewise, Donovana, John Lennona, Jima Morrisona, Conwaye Twittyho, Neila Diamonda a Briana Wilsona, další umělce a umělecké styly paroduje. Zábavné, povedené.
  • boj s pamětí hudebního fandy
  • nadhled muzikantů, kteřá si s chutí zahráli sami sebe (mj. Eddie Vedder)

Dodatečné informace

Původní název:
Walk Hard: The Dewey Cox Story (více)
  • USA Neuvěřitelný život rockera Coxe
  • USA Walk Hard: The Dewey Cox Story
  • USA A Vida é Dura
  • USA Camino duro - La historia de Dewey Cox
  • USA Enas thrylos gia gelia
  • USA Walk Hard
  • USA Walk Hard: American Cox, the Unbearably Long, Self-Indulgent Director's Cut
  • USA Walk Hard - Die Dewey Cox Story
  • USA Walk Hard - La storia di Dewey Cox
  • USA Walk hard - L'histoire de Dewey Cox
Země původu:
USA
Rozpočet:
35 mil. USD
Tržby:
18,32 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch