Já, legenda

78%

Komentáře a recenze 51

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
Já, legenda je v podstatě komorní horor,který stojí na hereckém umu Willa Smitha. Celý film se nese v pozvolnějším duchu a zbytečně netlačí na pilu. Lawrence pomalu,ale jistě budu atmosféru a s tím i spojené napětí. Když nad městem zapadá slunce,tak jsem skoro zadržel dech jak jsem byl napnutý a čekal jsem co se bude dít dále. Vizuální stránka je skvělá a pohled na vybydlený New York skýtá mnoho velmi dobrých záběrů. Kdyby nebylo toho konce,tak bych šel s hodnocením trochu výše,ale chápu,že to sebeobětování bylo pro snímek potřebné.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
8
Will Smith zklame jen málokdy. Tento film je hlavně o něm a proto to nemohlo špatně dopadnout. Film se jen pozvolna a v klidu vyvíjí. Tento žánr mám rád a film jsem si užil. Postapokalyptický svět a hledání živého tvora, s ním by mohl hlavní hrdina promluvit. Touha po kontaktu, po přežití.. pěkné.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Největší filmové zklamání za nějakou dobu. Prázdná atmosféra, nucené emoce a ten stupidní konec! Doopravdy jsem se cítil až podveden, když jsem čekal pořádnou pecku, boj o přežití a sympatického Smitha. Ani jednoho se nedostalo dostatečně.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Povedené postapo (ty záběry na vylidněné velkoměsta neomrzí nikdy), které trošku sráží dost nepovedený konec (ve kterém je ale Lawrence nevinně)._ Update 2022 - už mě to tak nebavilo, většina akce zkušeně ve tmě ať z toho divák má prd - a alternativní konec mnohem lepší toho klasického závěru. 6/10
muzz
muzz
18 035 bodů
9
Nejhnusnější scéna je, jak ty potvory čekali, až zapadne v ulici poslední sluneční paprsek, aby se dostaly k tomu chytrákovi, co se chytil do pasti. Škoda, za jeho blbost zaplatil hodnej a pěknej pes životem. Pěkný bylo taky to odpaliště na CVN-65 USS Enterprise! :)
Fingon
16 886 bodů
8
70%
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Já, legenda je v podstatě vědeckofantastický horrorový Robinson Crusoe s upíry či co. Líbilo se mi to víc, než verze s Charltonem Hestonem, bavili mě akční scény, napětí. Film začíná vizuálně strhující sekvencí z liduprázdného New Yorku a daří se mu od úvodních minut držet diváka v napjatém očekávání. V momentě, kdy se dozvídáme, kdo je skutečnou příčinou liduprázdného města dojde ovšem k mírnému zklamání, protože stylizovaní moderní upíři se příliš nepovedli. Jinak mě to ale bavilo a v kině to byl velký zážitek.
bayern
13 716 bodů
7
Film ukazuje již poněkolikáté co se bude dít,až vymře všechno lidstvo a nastane totální apokalypsa.Snímek táhne hlavní hrdina Will Smith a sekunduje mu jeho věrný pes.Ostatní herci jsou pouze do počtu a zombíci působí dost děsivě a přesvědčivě i když už jsem viděl jejich kvalitnější zpracování.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Já, legenda je i po letech výtečný zážitek. Willu Smithovi divák od pohledu věří zlomeného člověka, který přišel o všechno a přesto se z posledních sil snaží o spásu všeho kolem něho. Režisérovi Francisu Lawrencovi se daří nastavit solidní zrcadlo do duše člověka, který přežívá sám v zombie nákaze zasaženém světě a začíná mu z toho tak trochu hrabat. Funguje vlastně vyloženě Já, legenda jako horror nebo zombie film? To je pochopitelně velice těžká otázka. Přesto jde ovšem o výtečnou podívanou, kde navíc závěr funguje tím správným emocionálním způsobem. Jen by možná alternativní konec fungoval ještě o ždibec lépe.......
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4
Čekal jsem tedy větší zážitky. Trocha zklamání neuškodí. Dlouho nic a pak se rozjede akce. Potom zase dlouho nic.
  • Akce
  • Rozjezd
  • Závěr