Prácička v Itálii

71%
Prácička v Itálii
Plakát traileru
Drsná i odlehčené krimi staré školy z britsko-italské produkce sleduje příběh Charlieho Crokera (Michael Cane), jenž se právě dostává z vězení na svobodu. Odseděl si dva roky a již má v hlavě další mistrný podfuk, tentokrát v zahraničí. V italském Turínu se nabídne lákavá šance ukradnou čtyři miliony dolarů ve zlatě, které převáží obrněný konvoj z letiště do automobilky Fiat. Charliemu však tentokrát nestačí důvtip a drzost, musí na akci sehnat nákladné prostředky. Na záda mu navíc neustále dýchá italská mafie, která obdobné akce na svém území nehodlá tolerovat. Prácička v Itálii je jednou z klasik žánru a uhrane propracovanými dějovými zápletkami a neodolatelným šarmem protagonisty.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Snímek ´Dannyho jedenáctka´ (1960), se svého času stal naprostým fenoménem v oblasti zlodějských filmů, což zapříčinilo nemalou inspiraci dalších tvůrců ke vzniku snímků podobných. No, a tento, v koprodukci VB a Itálie, je jeden z nich. A tak tu máme další partu, kterou vede propuštěný vězeň (jak jinak) Charlie, odhodlaných k velké loupeži zlatých prutů ve své době v hodnotě deseti milionů dolarů. A že to musí být plán naprosto promyšlený snad ani není třeba připomínat. A promýšlené to samozřejmě mají a pro nás je to, i po tolika letech, stále fenomenální ukázka dokonalosti všech tvůrčích nápadů, jaké tu jsou k vidění. Největší divácký zájem míří především k autům použitých k úniku, jaký svět neviděl. Coby reklama na Mini Coopery snímek tímto zábavnou formou prostě zapůsobil dokonale. Tady máme možnost vidět, kde všude se dostanou a čím vším dokážou projet. Dynamika jízdy je brilantní a honička jako celek skutečně zábavná. A právě v tom je síla snímku. V žádném případě se nebere vážně a naopak spíše využívá sentiment všech daných skutků. Jasně, je v tom místy ironie i nadšení, ale ani trocha filozofie neuškodila. Hlavně na samém konci. ´Ostatní můžete přelstít, ale zkoušet štěstí nemusí být vždy bezpečné.´ A jen tak pro zajímavost, pozná někdo v jedné z rolí známého britského komika Bennyho Hilla?
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Skvěle napsané, zrežírované, loupež přímo skvělá, délka nijak moc dlouhá a herecky perfektně obsazené. Takový film, který nenutí k zamyšlení, ale je radost na něho koukat a s pořádnou dávkou humoru, je tento film skvělou podívanou, přestože už není nejnovější.
Marator
Marator
269 bodů
7.5
Opravdu stylový film.Výborné intro po kterém mi píseň On Days Like These zní nekonečně dlouho v uších. Dlouhé a zábavné honičky Miniautíček, propracovaný plán loupeže a nejasný konec. Vše podle mého gusta. Palec nahoru dávám také tomu, že si ve filmu zahrál i Alexander Dubček s Marlonem Brandem a Bobem Dylanem. Sice jen na plakátě, ale i to se cení :-) Jediná kaňka je Michael Caine, kterého jsem v té době ještě moc nemusel a trapné skandování ve věznici "Bridger, Bringer!"


Dodatečné informace

Původní název:
The Italian Job (více)
  • Prácička v Itálii
  • Itálie The Italian Job
  • Itálie Az olsz meló
  • Itálie Charlie staubt Millionen ab
  • Itálie Den vilda biljakten
  • Itálie Den ville biljakten
  • Itálie Dobar posao u Italiji
  • Itálie Listeia... ala italika
  • Itálie L'or se barre
  • Itálie Maxi-job i mini-biler
  • Itálie Riehakas ryöstö
  • Itálie Un colpo all'italiana
  • Itálie Un trabajo en Italia
  • Itálie Wloska robota
Premiéra v ČR:
1. 1. 2024
Distributor:
SkyShowtime
Země původu:
Itálie, Velká Británie
Rozpočet:
3 mil. USD
Čeština:
Prácička v Itálii je dostupný s českými titulky

Powered byJustWatch