Podnájemník

56%
Podnájemník
Podnájemník
Simon Baker, Alfred Molina, Hope Davis, a Shane West čelí věrné kopii Jacka Rozparovače v hrůzyplném thrilleru Podnájemník. Šedivějící detektiv je na stopě krutého zabijáka, který vraždí prostitutky ze Sunset bulváru ve West Hollywoodu. Zabijákovy bezcitné metody jsou totožné s těmi, které v Londýně v 19. století používal nechvalně proslulý psychopat Jack Rozparovač – mnohonásobný vrah, kterého policie nikdy nedopadla. Aby toho nebylo málo, detektiv při svém pátrání brzy objevuje shodné znaky s vraždami spáchanými ve West Hollywoodu, za které byl už před lety pachatel poslán do vězení. Je možné, že by za mřížemi pykal někdo nevinný?



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Krimoška, která má   atmosféru a drive. Má to   ohromnou energii a patřičný   švih. Není nudného místa   ani zbytečného   polemizování. Temná   atmosféra dodává na   atraktivitě příběhu. Pro   mě však krapet   jednoduchému. Pachatele jsem   znal již v polovině filmu,   což mi bylo ve finále   potvrzeno. Jedinou   složitostí je zakončení   příbêhu, který bohužel   mnohý divák nechápe. I já   jsem nad tím přemýšlel,   ale na onu pointu jsem přeci   jen asi přišel. Zajímavá   finta od tvůrců. Buď divák   řekne že je to blbost, a   nebo na to příjde a bude   vědět, že nic není tak,   jak si policie myslí. Téma   Jacka Rozparovače tvůrce   přitahovala odjakživa.   Použít to takto, nebyl zase   až tak špatný nápad. Tady   se tvůrci vzkutku   vyznamenali.
Ancaz
Ancaz
139 bodů
4
Celkem slušný thriler na tolikrát omílané téma. Zde nemá cenu ho přibodobňovat ke kvalitnějším snímku, protože všichni víme, kolik by jich bylo. Máte-li volné odpoledne s chřipkou, koukejte, ale jinak k tomu nevidím důvod.

Dodatečné informace

Původní název:
El huésped (více)
  • USA Podnájemník
  • USA El huésped
  • USA L'éventreur de West Hollywood
  • USA Lodger, The
  • USA O enoikos
  • USA The lodger - Il pensionante
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch