Město Ember

64%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Typicky dětská fantasy, která možná na papíře potenciál mít mohla, ale výsledné dílko prostě nenadchne. Možná kdyby mi bylo 10, tak bych byl shovívavější. 4.5/10
avenis
avenis
8 056 bodů
3
Taková Sexmise pro děcka, bez sexu... trochu pohádky, trochu dobrodružství, trochu sci-fi... a hlavně dva mladí, zapálení dorostenci. Nejsympatičtější je asi Poppy. (17.9.2020)
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
4
Vůbec mě tento film nezaujal, je tu sice dobrá myšlenka, ale raději bych to viděl ve vážnějším pojetí. Z filmu je patrné pro koho je natočen a to pro děti, ale myslím si, že ani je to moc bavit nebude. Představitelé dětských rolí hrajou obstojně, Bill Murray, Tim Robbins jsou spíše otravní. Vizuální stránka filmu je povedená, ale nezměnilo to nic na tom, že jsem se spíše nudil než bavil.
kedl
kedl
6 380 bodů
7
První půlhodina vskutku zajímavá. Atmosféra hutná, uvěřitelná a výprava taková, že na ní vidíte každičky cent. Co se ovšem začne dít potom, to nemá jaksi obdoby. Po cca 35 minutách začnete sledovat nejdelší trailer, jaký jsem snad kdy viděl. Scény jsou za sebe házeny bez hlubší vypovídací hodnoty, a tak tam pořád pobíhají dvě dospívající děti, řeší věci, který jsou vám osobně fuk, jelikož jste ani nedostali šanci se s městem takříkajíc zžít. Ve střehu mě proto udržovalo jen to tajemství, který jsem chtěl strašně vidět a to jak to ti Stavitelé vlastně vystavěli. Konec je naprosto bez emocí a tak pochvalme pana režiséra, který měl pár zajímavých nápadů, ovšem pokud byl scénář napsán přesně takhle, tak z toho opravdu nic moc vykouzlit nešlo. Na druhou stranu pokárejme castingovou agenturu, jelikož hůře obsazenější dětskou roli jako zde Poppy jsem už dlouho neviděl. To už by to 4 leté dítě lépe zahrála opička po mrtvici oblečená do medvědího oblečku. VERDIKT: Slyším tam vzadu dotaz.. " Dobrý den, Novák časopis Premiér. Naše čtenáře by jistě zajímalo, zda byste se po tom všem na tenhle film znovu podíval? " Ano, to je zajímavá otázka.. no .. pokud vyjde na DVD director´s cut, který bude mít aspoň dvě hodiny, dám tomuhle snímku ještě jednu šanci. Už jen kvůli Billu Murraymu a tomu námětu, který mi osobně sedl.. Děkuji za pozornost 70%
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Trochu jsem podlehl kouzlu, vhledu a hereckému výkonu herečky Saoirse Ronan a tak jsem podstoupil maraton jejích filmů a narazil jsem na tento fantazy, rodinné dobrodružství. Jen jsem si říkal, sakra jakto že jsem se k tomuto filmu dostal až nějak po 10 letech co tohle vyšlo. Tohle je prostě velmi povedenej kousek.
Sunny5
Sunny5
3 178 bodů
8
Hlavně v první části jsem měla pocit že si znovu čtu knihu podle které je film natočen. Poté už trochu slabší. Přesto ale stále hodně povedená adaptace, která mě potěšila hlavně dobrým obsazením v čele s Billem Murrayem a skvělou atmosférou rozpadajícího se podzemního města.