Smrtící nenávist 2

52%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
hrumsrt
hrumsrt
9 329 bodů
4
Po vzoru kultovního Kruhu je i Nenávist remakem dřívějšího japonského snímku a nevím proč se Šimizu rozhodl svoji ikonickou značku představit světu v americkém hávu, ale alespoň je pořád dobře, že u značky zůstal a nepředal ji do cizích rukou.. Problémem Nenávisti je mytologie, kterou příběh od začátku zoufale postrádá a tenhle dojem nenapravuje ani pokračování. Oproti prvnímu filmu se nevrací Sarah Michell Gellar, no nebo je lepší to tak pro vynechání traumat brát.. Ústřední figury se tak zmocňuje její mladší sestra, která se snaží proti temným silám bojovat po svém a navždy od nich odlákat svoji rodinu.. Jenže nejen, že zlý protivník v podobě duchů má mnohem méně prostoru, ale mnohem víc sází jen a pouze na přítomnost jumpscarů, které absolutně postrádají veškeré kouzlo.. Smrtící nenávist 2 nerozvíjí původní mytologii a nenavazuje na první příběh, naopak jde jen o variaci a odhadnutelnější kopii jedničky, na kterou je lepší si nechat zajít chuť. 40%
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
4
Scenáristicky zoufale podprůměrná sbírka bakalářských povídek na téma "jak bílé děti vraždí lidi". Co bylo minule originální a napínavé, je dnes recyklované a občas napínavé. Cameo Sarah Michelle Gellar je trapasem roku.
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
8
Takaši Šimizu sa opäť dostáva do kondície. Táto dvojka už nie je remakom, ale úplne novým príbehom. A na to, že vo filme v podstate nič nové neuvidíte - znova len vraždiacu Kajako a jej syna Tošia -, pozriete si ho od začiatku do konca, pretože má to, čo dobrý duchársky horor má mať. Mimochodom, dosť nechápem tie negatívne hodnotenia, asi ste všetci padnutí na hlavu, heh.
tozensi
9 bodů
7.5
Pěkná duchařinka a lekačka, chvíli jsem si říkala, jestli to nemam raději vypnout, aby pak po mě taky nešla nějaká holčina :-)) Příjemně lekací ;-)