Poseidon

57%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
6
Nic naplat, Wolfgang Petersen se po svých velkolepých snímcích jako jsou předchozí ´Troja´ či ´Dokonalá bouře´ opět snažil natočit super biják, ale jak vidíme, někde to nějak setsakramentsky zaskřípalo. Výprava je sice na ryze popkornovou zábavu skvostná a CGI efekty a animace již dokonalé, ale scenáristicky je děj tak zjednodušený, že v podstatě není o co stát. Těžko také říci, jak moc do finálního střihu kecalo studio, neboť ze zkušeností už víme, že v takovém případě se ze snímku stává ohromný průser. A tento remake průser byl. Během úvodu se nestačíme ani pořádně rozkoukat a už se žene obrovská vlna, která loď následně převrátí. Hrůza, panika, děs. A už tu máme skupinku rozhodnutou dostat se za každou cenu ven. A jak už to bývá, bylo za pět minut dvanáct, neboť když se jim ven skutečně dostat podařilo, loď okamžitě... Zkrátka, děj je velmi zkratkovitý a místy předvídatelný. Nepomohly tomu ani ony CGI efekty, ani svižné akční tempo. Pro Wolfganga Petersena to bohužel znamenalo na dlouhá léta konec v Hollywoodu.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Původní film byl zajímavým dobrodružným snímkem s Gene Hackmanem a nový Poseidon se stal megalomanským projektem a noční můrou studia Warner Brothers. Petersen film natočil částečně ve 3D a do hlavních rolí obsadil Kurta Russella, Emmu Rossum, Richarda Dreyfusse nebo Joshe Lucase. Teď mě nekamenujte, ale mě se ten film vlastně docela líbil. Jistě postavy jsou ploché, dialogy dementní, ale Petersen prostě neotravuje. Film je svižný, likvidační orgie šťavnaté a závěrečná scéna utopení Kurta Russella natolik realistická, že ve vás hrkne. Film oceníte čím větší promítací plochu budete mít k dispozici. Televizi v kuchyni opravdu nedoporučuji.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
3.5
Tak trochu nepovedený film s mnoha nelogickými a hloupými detaily. Odfláknuté, ale zasmát jsem se tomu musel.
  • vtip
  • scénář
  • děj
kedl
kedl
6 380 bodů
4.5
Nuda, bez jakýkoliv charakterních postav.
Ombak_Penari
2 764 bodů
5.5
Fail byl něco takového vůbec remakovat. Katastrofy tohoto typu už za takové prachy dnes vzal čert. Staré Dobrodružství Poseidonu bylo sice něco nevšedního, ale dnes... Že je to celé hloupé a bezduché mi nakonec tak moc nevadilo, stejně jsem chtěl jen vidět jak se obrací loď dnem vzhůru. Hlavní hrdinové jsou fakt nezajímaví a díky krátkému úvodu ani není proč je mít rád, není komu fandit. Snímek je prostě jednoduchá katastrofická velkopodívaná plná výbuchů, potápění a požárů, u které se dá krásně štrikovat či louskat ořechy. Nebo okopávat zahrádka. Zajímavé jsou fakt jen efekty a akce a je úplně jedno, co hrdinové vypouštějí z úst, na děj či sympatie k nim to nemá žádný vliv. Dávám průměrné hodnocení, funguje to jako výplachová zábava, jiné ambice to nemá. Za ty prachy je to ale málo.
miza
miza
2 336 bodů
5
Dvakrát do jednoho moře nevstoupíš.Nelze srovnat z verzí staršího data.Prostě první zpracování je mnohem lepší a napinavější.
Krupe
Krupe
2 263 bodů
4.5
Tak si pokaždé říkám, že u těchto filmů nebudu přemýšlet, ale ono to nejde. Ono totiž takové vyšroubování čtyřech šroubů na mříži vzduchotechniky či co to bylo křížkem na přívěšku ( předpokládám, že byl alespoň stříbrný ) během asi jedné minuty 10-ti letým klukem je prostě na mne moc. A podobných originalit je tam samozřejmě více. Kurt už hraje opravdu v každé blbosti. Je to hóóódně nepovedený remake, ani ty zmíněné triky jsem nějak nepostřehl. Nuda.
Pája DJ
Pája DJ
681 bodů
7.5
Těžké psát recenzi na film, kteří z mnohých z nás znají ve své původní klasické podobě z roku 1972 s Gene Hackmanem a dalšími skvělými herci. I přes původní rok natočení má stále co do sebe. Nová podobě s Kurtem Russellem se určitě nevyrovná svému originálu, ale určitě není filme, který by se měl za něco stydět. Štáb si určitě užil své a snažil se dělat maximu. Pro ty, kteří neznají originál, si tak mohou alespoň obě verze porovnat.
Judinka
Judinka
627 bodů
5
Tak tento film mne příliš neoslovil, a to ani po režijní, ani po herecké stránce. Dle mého pocitu se jedná o dílo béčkového střihu, které je určeno jako výplň televizního programu v nepříliš atraktivních časech. Mnoho dějových momentů posrádá logiku a film jako celek nepůsobí zdařile. Bohužel.