Elektra

43%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
4.5
Strašně tupý snímek,který i přes velmi dobrou komiksovou předlohu nabízí jen pohledný vizuál a sexy Jennifer Garner v hlavní roli. Nic víc v tomto braku prostě není. Akce je zde proklatě málo a když na ní dojde,tak skřípe jak nenamazané rezavé kolo. Potenciál by tu byl,tak třeba příště.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
4
Snímek o známé komiksové superhrdince vznikl jen a pouze na základě filmového zpracování o jiném superhrdinovi a tím byl 'Daredevil' (2003), ve kterém se Elektra objevila. Zkrátka, jak se dnes hojně používá, dostala svůj vlastní film, ve kterém si roli Elektry zopakovala Jennifer Garnier. Bohužel dopadl úplně stejně jako 'Punisher' (2004). I zde byla použita již několikrát provařená dějová šablona v nastaveném pomalém tempu. Nechť si filmoví fanoušci spočítají, kolikrát tu už byl námět o nájemném vrahovi, který odmítl splnit zakázku a naopak toho, kdo byl cílem, začal chránit. Nespočítaně. Nehledě na fakt, že i zde je ve formě flashbacků ukázán výcvik v bojovém umění. Opravdu pro komiksový film nešlo vymyslet něco daleko smysluplnějšího? Atraktivita komiksu je i v tomto případě dohledatelná snad jen silným mikroskopem. Vznikl jen další obyčejný akční thriller, jakých jsou tucty. Opět absolutně nebyl využit komiksový potenciál a využita síla dané osobnosti. Jen ta svůdnost zůstala. Pouhá pověst o pravděpodobně nejatraktivnějším a nejucelenější profesionálním zabijákem USA ovládající asijské bojové umění prostě nestačí. Nebýt avizovaného komiksu, ve své jednoduché zábavnosti by se snímek držel v lepším průměru. Takhle hodně ztrácí a pro komiksové fanoušky se jedná spíše o zklamání.
Fingon
16 886 bodů
6
Nemůžu si pomoci, ale Elektra měla mnohem lepší předpoklady než Daredevil. Protože se tu ale přihodilo něco, co se stát nemělo, totiž nablblý scénář, výsledek je bohužel dost špatný. A přitom to mohlo být tak hezké...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
5
Tohle je opravdu velká škoda, že to nevyšlo. Dobrý režisér, skvělá herečka v hlavní roli, docela dobrý comics, ale šlape to skutečně jen tak na půl plynu a nenabízí to nic moc zajímavého kromě Jennifer Garner v sexy kostýmu. Bohužel v tomto případě je lepší plakát než výsledný film.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
2
Daredevil z roku 2003 s Benem Affleckem možná není přijímán dvakrát nejlépe, reputaci mu svými (ne)kvalitami ovšem dokázala lehce napravit Electra. Ta společně s Catwoman s Halle Berry v hlavní roli tehdy na nějakou dobu pohřbila budoucnost komiksových sólovek s ženami hlavní roli a tuhle reputaci dokázala až o dekádu později napravit Wonder Woman. Jennifer Garner se do role vracet nechtěla, na rozdíl od Bena Afflecka ovšem podepsala smlouvu a vrátit se musela. Výsledkem je levná a nezáživná béčková akční podívaná, která trpěla i nezáživnou Garner a definitivně svět Daredevila v této podobě uzavřela. Náprava přišla až v seriálovém Daredevilovi od Netflixu, který napravil reputaci nejen Mattu Murdockovi, ale právě i Elektře v podání Elodie Yung.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Tak trochu o ničem ale přesto akční scénky byly divoké a opravdu dost akční. To je asi tak vše. Jinak nic extra.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
6
Pánům se Elektra asi bude líbit.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
4.5
Jennifer Garner je sice krásná a sexy, ale to prostě nestačí.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
6
Stejně podprůměrný jako Daredevil. Mě takovýhle sračky ale baví, takže mi to nějak nevadilo. Nechápu, proč má tohle horší hodnocení než Daredevil, protože to je stejná kravina a hlavně, tohle má lepší obsazení hlavní role xP Jennifer to strašně sekne. Takže se mi ve výsledku Elektra líbila víc.
Marchikt
Marchikt
1 585 bodů
4
4/10 na základech komiksu natočená blbost se špatně jednoduchým příběhem a kupodivu příšernou akcí, která byla nepřehledná a přestříhaná natolik, že bych se nedivil, kdyby kvůli tomu někdo dostal epileptický záchvat.