Rocky III

66%
Rocky III

Rocky, který ve druhém díle zvítězil ve vyčerpávajícím odvetném souboji s šampiónem Apollo Creedem, se stal mistrem světa všech váhových kategorií. Je z něj boháč a mohl by si užívat spokojeného života. Na obzoru se však objevuje nové nebezpečí. Kdykoli se Rocky objeví v ringu, sleduje ho z povzdálí hrůzu nahánějící a krvelačný svalovec Clubber Land. Ze svých soupeřů dělá kaši a brousí si zuby na Rockyho mistrovský titul. Rockyho starý trenér a přítel Mikey brzy zpozoruje nebezpečí a uvědomí si, že proti Clubberovi, plnému nenávisti a vzteku nemá Rocky šanci. Několik let se mu daří hrozící střetnutí odvracet a oddalovat. Jednoho dne však Clubber Rockyho veřejně urazí a podaří se mu dosáhnout cíle. Zanedlouho stojí oba soupeři proti sobě v ringu. Už ve druhém kole však jde Rocky k zemi. Je ponížený, zesměšněný, celý jeho svět se zhroutil a navíc zemřel Mikey. Na scénu se však vrací Apollo Creed, tentokrát ne jako soupeř, ale jako přítel, pomocník a rádce. Rocky, nabažený a zlenivělý slávou, ztratil formu, jiskru a své pověstné odhodlání. Apollo jej vezme na předměstí, kde trénují mladí boxeři a Adrian ho přesvědčí, že se traumatu nezbaví, pokud opět nevstoupí do ringu, aby Clubberovi ukázal, kdo je skutečným pánem ringu.




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
S třetím Rockym přichází nový protivník,ale i pokles kvality. Sice to není tak citelné,ale už bych tu našel spoustu nedostatků. Tím největším je pro mne právě Clubber Lang v podání Mr. T. Byla to spíš celebrita než pořádný boxer. Závěrečný zápas mne proto moc nebavil. Potěší snad jen cameo Hulka Hogana a píseň - Eye of the Tiger.
Pete69
Pete69
29 720 bodů
7
Třetí díl ztráci na kvalitě, aby se mohl nadechnout k dalšímu skvělému pokračování. Sylvester zahrál přitroublého boxera skvostně a je to jeho nevydařenější role. Český dabing dal navíc Rockymu ještě větší rozměr. Pro mě je to kult. Až do Rockyho 4, dále už se v tomto komentáři vyjadřovat nebudu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Třetí volné pokračování se mění ve své koncepci a zaměřuje se více na sportovní vyznění. Rocky si úspěšně drží titul mistra světa a zbohatl. Jeho žena už není uťáplá stydlivá puťka, ale změnila se v silnou nádhernou ženu. Sylvester Stallone, opět z režijní stoličky, tentokrát svoji roli pojal poněkud jinak. Rocky už není tak užvaněný, nechodí houpavým pohybem a vůbec se už chová jako člověk z vyšších vrstev. Filozofie života tu šla krapet stranou, i když na začátku ještě jeden takový zásah je. Snímek se pojetím stal téměř popkornovým filmem, což už není tak nějak ono, ale neurazí. A ústřední píseň od Survivor - Exe of the tiger? Z toho se stal hudební sportovní fenomén používající dodnes.

Dodatečné informace

Původní název:
Rocky III (více)
  • USA Rocky III
  • USA Rocky 3-veda
  • USA Rocky III - Das Auge des Tigers
  • USA Rocky III, l'oeil du tigre
  • USA Rocky III - O Desafio Supremo
  • USA Rocky no 3: O thriamvos
  • USA Роки III
Země původu:
USA
Rozpočet:
17 mil. USD
Tržby:
270 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Rocky III je dostupný s českým dabingem

Další z kolekce Rocky III


Podobné


Powered byJustWatch