Do nitra Planety opic

59%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Tohle je prostě jedna z nejhorších filmových sérií všech dob,která měla skončit hned po prvním díle. Ten sice také nebyl žádný zázrak,ale aspoň v sobě nesl nějaké známky kvality. Tento díl alespoň čerpá z nostalgie předchozího snímku. Ty ostatní jsou jen prvotřídní brak.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Staré planety opic měly vždy tajemnou až děsivou atmosféru a vždy ve mě vyvolávaly zvláštní emoce. Tento díl je až lehce hororový a společenství lidiz budoucnosti je opravdu děsivé. Není to sice tak dobré, jako úvodní díl, ale i tak se za mě jedná o osobitý a nadprůměrný film i když se spoustou nedostatků.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
3
To by nebylo, aby nebylo, když může být. Snímek o světě, kde se obrátily  role lidí a opic, diváky oslovil a tak bylo nadmíru jasné, že pokračování muselo prostě vzniknout. A dnes už víme, že ani u tohoto nezůstalo. Jenomže tvůrci tento fenomén svým druhým snímkem podivně rozbourali. Sci-fi fantasy tu sice stále ještě má své nezastupitelné místo, ale i s ohledem na dobu zpracování se to již tentokrát skutečně pojí až s přílišnou naivitou a bohužel i s atmosférickou nudností. Samotný začátek snímku nám věrně zopakuje poslední události snímku prvního, a to snad kvůli přesvědčení diváka, že se jedná o pokračování. Dejme tomu. Ale tu podivnou sektu (alespoň to tak vypadá) mutantů, kteří (pravděpodobně) přežili jaderný holocaust a hrdě uctívají ohromnou jadernou bombu, si skutečně mohli odpustit. A to se do všeho dění ještě naroubovala telepatie, právě od oněch mutantů, ovládající druhé. Ne, nadšení z předchozího snímku tímto opadlo. Uctívání jaderné bomby sice může být v rámci science-fiction v podstatě stejně šílené jako budoucí planeta, kde se lidoopi vyvinuli jako lidé, ale takto prezentované to prostě vypadá nepřijatelně. Je jasné, že do scénáře zasáhla reálná podoba ve své době probíhající studené války, ale čeho je moc, toho je příliš. Nic naplat. Tohle pokračování se prostě nepovedlo.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
slabsia kopia neprekonatelneho originalu s dost chabou reziou (niektore pasaza zavanaju televiznostou) a scenarom ktory i ked prichadza s niecim novym (telepaticky mutanti) je v podstate len dementnost (a skoda ze sa tvorci nerozhodli viac preskumat svet planety opic a opat sa zameriavaju len na miesta kde sme boli uz v prvej casti). nahrazka za charlesa hestona postrada jeho charismu, ale este stastie ze linda harrison je ako nova spat (je stale neskutocne krasna) i ked stupidna zapletka medzi nou a brentom nedava vacsinu casu zmysel. zaverecny monolog je len tupy a posoby ako past na oko (i ked tvorci si zasluzia pochvalu za odvahu film skoncit destrukciou celej zeme)...
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Slušné pokračování, které je i v několika aspektech lepší než první díl, kupříkladu jsou zde lepší masky, větší počet opic, vypadá to vše megalománštěji. Ovšem postrádá to nějakej hlubší děj, kterým oplývala jednička, a rádoby šokující zvrat, je spíše směšný, kdyby se film držel schématu záchranné mise, kterého se drží v prvních třetinách filmu, dopadlo by to mnohem lépe. Naštěstí to zachraňuje apokalyptickej konec. Sice chápu zdejší průměrné hodnocení, ale já se řadím mezi fanoušky této série a tento díl mi přijde po geniální jedničce zatím nejlepší a dá se hovořit o lehce důstojném pokračováním.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7
Dobrý scifi film.Nejlepší byla asi jednotka.Toto pokračování je ale taky vcelku dobré...Linda Harrison je vcelku pěkná i v tomto pokračování.Je tady taky docela hodně akce.Je to velmi dobrý a napínavý scifi film.Hodnotím jej 70 procenty.Zajímavý snímek...