Vánoční prázdniny

76%
Vánoční prázdniny

Clark Griswold chce zažít Vánoce, po kterých už dlouho touží pokácet si vlastní stromeček, celá rodina u stolu Ostatní z toho nejsou moc nadšení, ale pomáhají. Pokácí asi pětimetrový strom, který jim následně zlikviduje část domu. Dorazily už babičky a dědečkové a všichni se usilovně snaží vytvořit šťastnou vánoční atmosféru. Nic se ale nedaří tak, jak si Clark představuje, malér stíhá malér...




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
9
Vánoční prázdniny si za tu dobu od svého vzniku vysloužily označení kultovní. Koneckonců jaký jiný film by člověk o vánocích mohl očekávat,než právě tento. Tolik skvělých scén - shánění stromu - příjezd rodiny - veverka a navíc životní role pro Chevyho Chase.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
6.5
Dnes již klasika vánoc "po americku". Slušná komedie, která je jako vždy postavena na nešikovnosti a smolařství jedinečného Clarka Griswolda, kterou trpí i žije celá jeho rodina. Příběh je to typicky vánoční, rodinný a přinese nejednu veselou scénu. ..dobrá komedie.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Po dvou bláznivých dovolených tu máme do třetice bláznivé vánoce. Griswoldovi si je užívají s veškerou grácií sobě vlastní a tak opět není nouze o vtipné scénky místy spojené až s groteskou nepřekračující však svou míru únosnosti. Snímek stejně jako ty předchozí opět pobaví, což bylo účelem a určitě není co vytknout. Chevy Chase a ostatní si své role viditelně užívali a tak není nad to ke snímku během vánočního shodnu zasednout a na chvíli se touto zábavou přepnout k jiným myšlenkám.


Dodatečné informace

Původní název:
Christmas Vacation (více)
  • USA Vánoční prázdniny
  • USA Christmas Vacation
  • USA Joulupuu on kärvennetty
  • USA National Lampoon's Christmas Vacation
  • USA Schöne Bescherung
Země původu:
USA
Rozpočet:
27 mil. USD
Tržby:
71,32 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Vánoční prázdniny je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Vánoční prázdniny


Podobné


Powered byJustWatch