Co dál, doktore?

74%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Když se řekne bláznivá komedie, většina lidí si vybaví ty Francouzské s Luisem de Funésem a tento film jim může zdatně konkurovat a je z podobného těsta. Podobné kufříky, pár záměn a máme příběh, zní to lacině, ale u těchto komedií tomu jinak nebývá.. rozjede se skvělá jízda humoru i akce, která má slušné tempo a nemá dlouhé hlušší pasáže. K tomu všemu mladá a okouzlující Barbra Streisand. Pěkná odlehčená odpočinková komedie.
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
7
Pokud nějaké žánrové propojení můžu ve velkém jsou to romantické komedie (nebo rom-drama, ale to se nepatří).. Co dál, doktore? je první z řady spojení režiséra Petera Bogdanoviche, který taky patří do nové vlny vstupující do osudí koncem šedesátých let, akorát že jeho kousky nevzbudili takový poprask a neměli takový vliv, s vystupující hereckou hvězdou Ryanem O'Nealem, kterého ta hvězdnější kariéra teprve čekala.. Bláznivá moderní variace na groteskní situace, v níž Bogdanovich gejzíry prostých nápadů servíruje sérii humorných scén.. V srdci toho všeho ústřední duo právě v podání vycházejících mladých hvězd Ryana O'Neala a Barbry Streisand, kteří mě spolu náramně sedli a na jejich jedinečné vzájemné chemii stojí celý film (měli spolu hrát víc!).. Námět o neustálé záměně čtyř stejně vypadajících kufrech, v nichž v každém je zcela odlišný obsah, jež si mezi sebou majitelé dokola prohazují.. Vtipná dialogová naháněčka se skvělým tempem a neméně ucházejícím českým dabingem.. 70%
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Nádherná romantická komedie, která opravdu funguje a rozhodně ji řadím ke skvostům tohoto žánru, který se musí opravdu umět, aby z toho nevzešla trapnost nebo až nepříjemná citová vydíračka a na to se musí potkat slušný scénář, slušná režie a herecké obsazení co ladí a to se zde opravdu zázračně zadařilo. Jo romantická komedie, to je tak trochu alchymie, co musí být zároveň přesná.