Poslední noc

32%
Poslední noc
Velitel Tao (Steven Seagal) vede speciální vojenskou jednotku složenou z bývalých členů civilní stráže na krvavou misi, jejímž cílem jsou krvežízniví upíři. Na planetě přežilo jen několik málo lidí, kteří jsou však infikováni a uvězněni v nemocnici. Tao je jejich jedinou nadějí. On však také ví, že jediným lékem na jejich záchranu je jejich smrt. Nastává čas postavit se proti krvežíznivým stvůrám.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
3
Steven Seagal opustil námětový stereotyp a nově se pustil ´Proti temnotě´. No, i když jen z poloviny, neboť motiv speciální jednotky si ponechal. Té velí a s katanou v ruce prochází budovami a likviduje zombie křížený s upíry. Zní to divně, je to tak. Steven Seagal vstoupil na pole hororového žánru. A zadařilo se mu? Na to, jaké snímky pod jakou produkcí poslední léta točí, lze tuto otázku považovat za hloupou. Scénář zůstává věrný nízkorozpočtovému projektu, takže se honosí snad až absurdní jednoduchostí. Takový scénář by fungoval v komiksovém zpracování a snad i ve videohře, ale ve filmu vyznívá katastrofálně. Steven Seagal tu ani nehraje. Jen pořád někam někudy chodí s nějakou skupinkou a občas, snad aby se neřeklo, že tu ani nic nedělá, občas tou katanou několikrát po někom máchne. A co tu tedy dějově máme? Zem postihl virus, na který nikdo nebyl připraven. A tak z většiny populace udělal křížence mezi krvežíznivými zombie a upíry. Avšak není všem dnům konec. Přeživší jsou a ti vytvořili speciální jednotku pod názvem Lovci, která se útočícím tvorům postavila. Ne, skutečně něco na způsob snímku ´Blade´ (1998) nelze čekat. Snímek sice lze považovat za směs snímků ´Blade´ (1998) a ´28 dní poté´ (2002), ale nic nefunguje jak by mělo. Snímek samozřejmě láká na Stevena Seagala, ale ten tu působí jako bezduchý týpek emočně naplněný prázdnotou. Občas k tomu řekne nějakou myšlenku v podobě hlášky a to je vše. “Nerozhodujeme o tom, kdo přežije, ale o tom, kdo zemře!.” Sem tam nějaké krvavé scény přítomny jsou, ale jak se říká, proti gustu žádný dišputát. Takže kříženci křepčí a své oběti trhají na kusy, nějaká malá skupinka přeživších stále někam utíká a jejich počet se postupně snižuje a do toho Lovci likvidující křížence. Co se tyče CGI, raději se ani nezmiňovat. Snímek je jen další v řadě zombie snímků nepřinášející nic nového. Na televizní noční vysílání na zaplnění programového schématu však postačí.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Další krvavý horor plný vnitřností a krve. Steven v tomto filmu vypadá jako prasátko před porážkou. Průměrný děj, zachraňuje solidní likvidace nakažených.

Dodatečné informace

Původní název:
Against the Dark (více)
  • USA Poslední noc
  • USA Against the Dark
  • USA Angelos - timoros
  • USA Cazadores de sangre
  • USA En contra de la oscuridad
  • USA Last Night
  • USA Last night - Morte nella notte
  • USA Mission sanglante
  • USA Zangeki
Země původu:
USA
Rozpočet:
9 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch