Než si pro nás přijde

77%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Úžasný a silný příběh dvou mužů bojujících proti silnému soupeři,kterého jen tak někdo neporazí. Robovi Reinerovi se podařil husarský kousek a to ten,že se mu podařilo do filmu obsadit dva herecké bardy Freeman - Nicholson. Ještě než se začalo točit,tak bylo jasné,že film bude mít úspěch.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9
Sympatická černá komedie, která nestojí na jednoduchém příběhu (dva starší smrtelně nemocní muži bilancují svůj život a plánují, co ještě v čase, který jim zbývá, chtějí zažít a stihnout; přes velký sociální rozdíl je situace sblíží a spřátelí se), ale na dvojici protagonistů. Ty si s velkou chutí zahráli Jack Nicholson (znuděný a nedůtklivý miliardář Edward Cole, který se dokázal rozhádat s rodinou i s přáteli) a Morgan Freeman (mechanik a válečný veterán Carter Chambers s milující manželkou a dětmi). A tito dva se náhodně setkají v nemocničním pokoji a když se z výsledků vyšetření dozvědí, že mnoho času jim nezbývá, pokusí se společně dohnat, co zameškali. Pro českého diváka je zajímavý i originální název: The Bucket List. "Kick the bucket" (doslova "kopnout do kýblu") má v češtině ekvivalent ve frázi "zaklepat bačkorama" nebo "natáhnout brka". "The Bucket List" tedy znamená Seznam věcí, které chci stihnout do konce života (a to by byl hodně dlouhý název filmu :-).
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8.5
Na tento film se mohu podívat klidně každý rok. Smutné téma, ale skvělé zpracování. Dvojice herců v hlavní roli mluví za vše.. oba naprostá paráda.. to prostě nemohlo dopadnout špatně. Ve filmu je jen málo scén, které jsou nadbytečné, každá má své místo. Velmi povedené.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Nehorázná nuda. Nebudu filmu přidávat jen proto že v něm podávají herecký standart 2 herecké ikony. Srovnání s "Klepání na nebeskou bránu" je absolutně mimo mísu.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Kritika film víceméně zatratila, ale nebylo to vůči Reinerovi fér, protože film se stal zaslouženě megahitem. Ponechme stranou sentiment, ten v tomto žánru nesmí chybět. Reiner je zkrátka citlivá duše a herecké sólo obou pánů a solidní zkušená režie dělá z tohoto filmu velmi slušnou podívanou, která se jistě stane televizní trvalkou.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4
Jojo užít si před smrtí, které se stejně nevyhneme.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Obyčejný lidský snímek na to nejobyčejnější, ale zároveň nejsmutnější téma a část života: Smrt. Film si na nic nehraje, zkrátka se sešli dvě filmové legendy a natočili si snímek pro radost, kterej už sice od začátku hraje na city, ale tak nějak s citem a především je to od začátku jasné, jak to asi vše dopadne, a taky dopadne, ale přece mě konec silně dojmul. Dávám 5, nemám důvod dávat méně.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Tak přesně takhle bych chtěl strávit svůj poslední čas mezi živými, ve chvíli, kdybych se dozvěděl, že mi už moc života nezbývá. Skvělé duo Morgan Freeman a Jack Nicholson svojí roli zvládli naprosto skvěle. Smutný konec všichni čekali, ale i tak zamrzí.
bidlobox
3 802 bodů
7.5
Dojemný příběh stárnoucích es.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7
Velmi dobrý film s hereckými esy.