Utrpení mladého Boháčka

79%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Netypická komedie té doby. Ve stejném roce zse začaly točit SCI-FI komedie typu Zabil jsem Einsteina pánové, tkaže toto byla taková komedie staršího typu. Utrpení mladého Boháčka pro meě utrpením neni, ale přesto to není film, na který bych se díval opakovaně.
bidlobox
3 802 bodů
7.5
S režijní prací Františka Filipa se po dlouhá léta setkáváme především na televizních obrazovkách. Vzpomeňme například Ikarův pád s Vladimírem Menšíkem nebo nezapomenutelný seriál Cirkus Humberto podle románu Eduarda Basse. Vtipná komedie Utrpení mladého Boháčka, jaksi podvědomě asociující ke Goethovu Utrpení mladého Werthera, vypráví o vesnickém mládenci, kterého maminka nutí do ženění. Už to zkusila i s inzeráty, ale žádná známost se nakonec nevyvedla. Tonda je totiž přesvědčen, že "ženský nejsou pro něj a on není na ženský". Až setkání s náhodnou stopařkou změní jeho dosavadní život. Pro začátek mu nezbývá nic jiného, než ji vydávat za snoubenku, aby měl od všetečné maminky pokoj. Samozřejmě tím jeho trampoty nekončí... Film se odvíjí od hereckého výkonu Pavla Landovského, který podle vlastních slov hrál sám sebe. Režisér mu tento postup schválil a nemluvil do něj. Otázku, zda je to dobře či špatně, si musíme zodpovědět sami. Pro někoho je famózní, jiným nesedne.
kawa
3 388 bodů
7
Klasická komedie nové vlny 60. let stojící na ksichtu Pavla Landovského, kterému sekunduje Stella Zázvorková v roli příliš starostlivé maminky:)
Veronika Rada
Veronika Rada
915 bodů
8
Pavel Landovský ve skvělé formě. Škoda že ho vyhnali a takových skvělých výkonů nemohl předvést více.