Útěk z L.A.

57%
Útěk z L.A.

Akční thriller přináší apokalyptickou vizi USA. V roce 1998 kriminalita v L.A. stoupá natolik, že musí být použité speciální jednotky. Prezident předpovídá obrovské zemětřasení, které zničí město. Jeho předpověď se vyplní, otřasy půdy o síle 9,6 Richterovy stupnice srovnají město se zemí a oddělí ho pásem oceánu od pevniny. Je rok 2013. USA už dávno není demokratickou krajinou, ale impériem prezidenta s neomezenou mocí. Na ostrov LA jsou deportovaní zločinci a nepohodlní lidé. Mezi nimi je i bývalý voják a hledaný zločinec Plisker, jehož despotická vláda pod hrozbou smrti pověří nebezpečným úkolem. Má najít vzbouřence a černou skříňku, která skrývá důležité tajemství.




Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Béčkový postapokalyptický snímek, který si může potykat s prvním Šíleným Maxem. Vizuál dosti podobný, jen je zde místo výborného Mela Gibsona neméně dobrý Kurt Russell. Stravitelná záležitost, která má jak slabší, tak lepší pasáže a celkem mě i pobavila.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Volné pokračování jednoho z njelepších béček všech dob je téměř na chlup stejné jako jednička a vlastně i ty béčkové triky dnes vypadají jako dobrá volba. Kurt Russel je opět cool jako Snake Plisken! Ale nějak tomu často dochází dech, což se jedničce nedělo.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Ojedinělý filmařský úkaz, jehož výstavba je zajímavá a zábavná především vzhledem k předchůdci - na jednu stranu jde o regulérní sequel, v němž se posouvá fikční svět a na minulé události se často odkazuje, na druhou stranu to celé vypadá jako remake, který vzal dějovou osu prvního filmu a našrouboval na ni dobové žánrové potřeby. Zatímco Útěk z New Yorku tak zastupuje čistokrevné osmdesátkové béčko, které celkem seriózně vzdává poctu různým žánrovým předobrazům, Útěk z L.A. je devadesátkově ryze eklektický, sebeuvědomělý, nadnesený a překvapivě anarchistický. Je to plné hrozných triků a nesmyslů, ale Carpenterovi to zase tak nějak samozřejmě prochází a většinou jde o velkou zábavu, popřípadě o velmi podvratně vypointovanou blbinu (závěr je opravdu skvěle anarchistický). Kurt Russell si to navíc dává jako nikdy.

Dodatečné informace

Původní název:
Escape from L.A. (více)
  • USA Útěk z L.A.
  • USA Escape from L.A.
Premiéra v ČR:
21. 11. 1996
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
50 mil. USD
Tržby:
42,28 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Útěk z L.A.


Powered byJustWatch