Bronson

66%
Bronson

Roku 1974 se devatenáctiletý výrostek Michael Peterson s hlavou plnou snů a puškou s podomácku upilovanou hlavní vydá vyloupit poštu. Je okamžitě zatčen a odsouzen k sedmiletému trestu odnětí svobody. Peterson následně strávil ve vězení 34 let, z toho 30 na samotce. S inteligentním, provokativním a stylizovaným přístupem líčí film Bronson, jak se z Mickeyho Petersona stává Charles Bronson, nejslavnější vězeň v celé Velké Británii.

Dánský režisér Nicolas Winding Refn představuje Charlese Bronsona jako šílence ve vizuálně brilantním snímku za hudebního doprovodu Wagnera, Verdiho, Pet Shop Boys či New Order. Tom Hardy podal v hlavní roli svůj životní výkon, dokázal v krátké době nabrat téměř dvacet kilo svalové hmoty, oholil si hlavu a se svou rolí absolutně splynul.




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6.5
Dneska už se točí filmy o úplně každém. Není tak divu,že vznikl snímek Bronson,který pojednává o nejznámějším britském vězni. Něco jako u nás Jiří Kajínek,který je však podle Bronsona ukázkový vězeň. Refn tento snímek pojal po svém a snímek tak nabízí velkou škálu scén,které dokáží šokovat,pobavit,ale také vyznít do prázdna. Tom Hardy v hlavní roli září a toho magora ztvárnil zcela dokonale.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Přestylizovaný biografický film o psychopatickém idiotovi... tak co čekat? Tvůrci se navíc snažili, aby výsledek ve všech ohledech vypadal "jinak". Nejspíš pochopím lidi, kteří o něm řeknou, že je geniální, stejně jako ty, kteří řeknou, že je to slátanina. Já osobně si nemůžu vybrat.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Ahoj, jsem Charlie Bronson a chci být slavný. Rád mlátím lidi a jen tak mimochodem jsem magor až na půdu. Od příběhu imbecilního kreténa a zároveň údajně nejslavnějšího britského vězně raději moc nečekejte. Ve filmu se toho totiž nic moc krom těch neustálých rvaček neděje. A jestli je nějaký důvod proč tenhle film vidět, tak je to Tom Hardy. Od Jokera tady asi nebyla tak užasně zahraná role šílence a obě moje hvězdy dávám vlastně jen díky němu. 4/10

Dodatečné informace

Původní název:
Bronson (více)
  • Velká Británie Bronson
Premiéra v ČR:
23. 7. 2009
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Velká Británie
Rozpočet:
0,23 mil. USD
Tržby:
2,26 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění