Hancock

69%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Dokud je Hancock vyobrazený jako opilec,který napáchá více škody než pořádku,tak snímek šlape na výbornou a skvěle baví. Jenže to uvědomění se je pro mne kamenem úrazu. Chtěl jsem se bavit při sledování netypického hrdinu a tou změnou se ze snímku stal opět obyčejný snímek o dalším obyčejným super hrdinovi.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Docela se mi to i líbilo. Příjemný film, který na jedno použití funguje skvěle. Nezbytné moralizování je v míře a jen mě mrzí, že nemá pořádnou dějovou linii. Každopádně tu ale je několik zajímavých nápadů a hlavně ze začátku to funguje slušně.. Bohužel potenciál námětu ani Willa Smitha nebyl zužitkován úplně naplno a hlavně ke konci výsledek dost ztrácí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Tak takhle si představuju pořádného superhrdinu. Chlastá, dělá bordel a je mu jedno co si o něm lidi myslí :) Jediná vada na tomhle je, že Hancock nemá sobě rovného záporáka a tak ten závěr je tady spíš emoční než akční. Každopádně je mi tenhle snímek hodně sympatický a osobně považuju Hancockův osud a život za mnohem zajímavější a filmařsky vděčnější než ten od teplého Supermana...8/10
Fingon
16 886 bodů
8
70%. Film mě začal bavit až když se odkrylo tajemství Charlize Theronové...
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Ano, námět je velmi originální a vzbuzuje obrovskou zvědavost. Superhrdina s nadlidskými schopnostmi a se sklonem k alkoholu a vulgaritám, navíc v podání sympaťáka Smithe, to bude trhák! Žal Bohu, ten "trhák" se nakonec rozhodně nekonal, k tomu by bylo zapotřebí mnohem kvalitnějšího scénáře a zpracování. Tento film na mě spíše zapůsobil dojmem tuctové fantasy jednohubky, u které se dá na poprvé docela slušně pobavit, ale znovu už bych si ji asi nepouštěl. Kupodivu se mi vůbec nelíbila akce, která byla od začátku až moc šílená a létající chlapík, jenž strhával střechy aut a dělal díry do silnice, mi zrovna velkolepě nepřipadal. Naštěstí v těch "klidnějších" částech nabral snímek docela příjemnou atmosféru, některé vtípky byly povedené a konečně se naplno projevil herecký talent hlavních představitelů. Kromě Smithe stojí za povšimnutí hlavně dračice Charlize Theron, které to pořád neuvěřitelně sluší a disponuje možná nejhezčíma očima Hollywoodu. Jinak ale nechápu ten mediální poprask kolem Hancocka, protože ten nemá vlastně co nového nabídnout, což je vzhledem k námětu velký nedostatek..
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Komiksových filmů už vzniklo spoustu. A pak přijde Hancock. Geniální film s geniální myšlenkou a skvělým Willem Smithem.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Chvílemi jsem měl pocit jako by snad šlo o dalšího (černošského) supermana? Hodně se tomuto podobalo. Snad nová éra? Efektů dostatek, děj v normálu a vtipů nad míru.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
6
Super, ale jenom dokud je Hancock floutek...pak už je to jenom taková sra*ka.
squirrelpool
squirrelpool
7 016 bodů
4.5
Úplně nový superhrdina. Takový co sice dělá dobré věci, zachraňuje lidi a tak, ale nedělá si vůbec hlavu s tím co si o něm kdo myslí. Chlastá, povaluje se okolo a baví se. Tak takhle vypadá zhruba prvních 20 minut filmu. Pak se objeví agilní, pozitivní blbec Jason Bateman a jde všechno do háje (slušně řečeno). PR nadšený blb, který si dá za cíl udělat z Hancocka Kapitána Ameriku. A úměrně s jeho úsilím roste i nuda. No a, aby toho nebylo dost pustí se i do "mysteriózního" Hankova původu. A to to mohlo být tak dobrý.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Rozhodně jde o výjimku v žánru a mohla z ní být skvělá až kultovní podívaná, ale to mi nesměli tvůrci asi tak ve třetí třetině z filmu udělat to co udělali. První čtvrtina je akční, vtipná kdy opilý Hancock chytá zločince tím, že vše demoluje, druhá čtvrtina byla také obstojná kdy jde Hancock do sebe a stává se z něj superhrdina, v tu chvíli tam měli dát nějakého silného záporáka a udělat na konec skvělou akci s polapením jistého záporáka, ale to ne tvůrci do toho začli motat milostnou zápletku, která filmu ubrala 2 hvězdy. Jinak co se týče Bergovy režie tak o tom se tu hehodlám bavit, ta je prostě skvělá, tak i kamera a triky jsou famˇozní, nevšiml jsem si žádně chyby, Will Smith je opět takový jakého všichni chceme: hustej, hláškující atd. Charlize Theron to zde nesmírně sluší. Škoda poslední půl hodiny ta zkazila celej dojem z filmu.