Rambo: Do pekla a zpět

75%

Komentáře a recenze 32

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Rambo je zpět! v plné síle a brutalitě. Sly už nikomu nemusí nic dokazovat a tak si točí filmy podle svých představ. Rambo je tak nekompromisní podívanou plné hrdinství a hlavně krve. Přesně takový jako ho mám rád. Tento díl,tak svou neskrývanou brutalitou patří k tomu nejlepšímu celé série.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Návrat Ramba v parádním nesmrtelném hávu. Film hodně získal dlouhým čekáním a čekalo se od něj dost.. za se mi dostalo přesně toho, co jsem čekal. Přepálená legendární akce Sylvestera Stalloneho v jeho legendární roli. NA kráse filmu neubralo ani starší tělo hlavního hrdiny, ba naopak, je to více lidské.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Pokud hledáte film, kde se hodinu mluví o tom, jak je násilí špatné, aby se v poslední půlhodině rozpoutal masakr, který vážně nemá obdoby, tak je pro vás nový Rambo vhodná volba. I když Slyho jsem nikdy nemusel a rozhodně preferuju Arnieho, byl tohle opravdový nářez. Názor je opravdu smíšený a myslím, že 80% je možná moc, ale musím uznat, že tenhle film si troufá na to, co jiní ani nevyslovují. Když si vzpomenu na rozruch okolo zabití učedníků v Pomstě Sithů, tak je mi to po tomhle k smíchu. Pokud jste fandové jednorázové zábavy, máte rádi Ramba a nevadí vám mírná béčkovost, tak se klidně koukněte.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Nevybavuju si nějaký podobně nabušený akčňák z posledních let. Sly dokázal, že nás pořád ještě umí příjemně překvapit. 8/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Odstraňme jako vždy nudnou úvodní půlhodinu a je to pořádná party, kde se střílí lukem, vybuchují hlavy a když už Sly procedí něco skrz zuby může se to tesat. Objektivně nikdo jiný to takhle natočit neumí a pokud to porovnám třeba s přeceněným posledním Mad Maxem, tak třeba tohle je po všech stránkách větší a lepší béčko.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Vyhlášený lidumil John Rambo je zpět se vším, co ho tak zdobilo i v dobách největší slávy. Sice přibylo trochu vrásek a Rambo už není ten pohledný a nerudný zabiják, nýbrž pouze nerudný zabiják, ovšem současně všechno přebíjí enormní snaha dokázat, že i v požehnaných 60 letech může být člověk nedotknutelnou akční ikonou. Nevím jak vy, ale pro mě bylo těch 80 minut plných svižné akce, krve a létajících končetin, v nichž se prvních deset minut povídá a ve zbytku se nekompromisně likvidují "nešťastní" nepřátelé, dostatečným důkazem. Sly rulez!!
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
10
Rambo 4 se autenticky blíží reálnému světu. To co se objevuje v tomto snímku se děje v reálném životě. Dobře představeno násilí a bolest zajatců v táborech. Nejrealističtější pokračování od předchozích dílů. * Rambo: Do pekla a zpět je film režírovaný podle vlastního scénáře Sylvesterem Stallonem, jenž v něm hraje hlavní roli. Snímek je považován za nejkrvavější v celé sérii, celkově ve filmu zemře 236 lidí. Sám Rambo zabije 83 záporných postav, které mají na svědomí 113 mrtvých. Děj filmu se odehrává na území Karenského státu v Barmě, kde vládnoucí vojenská junta provádí genocidu místních obyvatel.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
9
No do p*****! John Rambo se vrací po dvaceti letech a přináší s sebou jeden z nejlepších akčních filmů, jaké jsem měl tu čest vidět. Sylvester Stallone dokazuj, že ani v 62 letech (!!) nepatří do starého železa a je schopen natočit něco takového. Přímočarý film, který naplno těží z výborně zvolené stopáže, která nemá prostor na suché nudné pasáže, místo toho to je prakticky nonstop akce a zase akce. Rambo prostě patří do džungle, do ní se prostě zrodil a tam předvádí svoje kouzla. John už není egoistický, ba naopak působí jako moudrý mentor všech těch horkých hlav, se kterými je nucen spolupracovat. Už jen to, že všechno dělá z tak ušlechtilého důvodu, jako je záchrana misionářky Sarah. Vizuálně to je naprosto dokonalé! Z každého záběru si připadáte jako z válečných filmů z vietnamské války. Špína, les a slunce nic víc. Nemá to už takovou tu klasickou stavbu akčňáku, že proti stojí nějaký záporák, se kterým se hrdina nakonec utká. Ne, tentokrát to sází na opravdové zobrazení děsů z války v pralesech, jak tomu bylo v 60. a 70. letech minulého století (tedy to na co reagoval úplně první film). Perfektní akční nálož, která se ne a ne zastavit! Sice to ubralo na propracovanějších charakterech a honosnější myšlence, ale tohle je ten Rambo, kterého jsem vždycky chtěl vidět! 90%
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
vynikajuce, navratu ramba som bol trochu skepticky (hlavne som si nebol isty ako skonci spojenie sly a rezia) ale treba povedat ze sly to dokazal!!! je to brutalne (hlavne milujem pasaz ked rambo trafi sipom najskor jedneho vojaka do nohy a potom do hlavy na co obet spadne na minu a exploduje, mnam), je to casto nechutne ale hlavne je to prijemne nostalgicke i ked na niektorych miestach som bol tak trocha rozcarovany. najvacsiu vytku odo mna dostava zaverecna killovacka ktora je tak trochu odflaknuta, ta tam su casy ked sa rambo obaloval do bahna, zabijal rusakov jedneho po jednom krasnymi originalnymi sposobmi, tu sa john postavi za tazky gulomet a zacne to kosit hlava nehlava, co je tiez dobre (a asi aj viac realisticke, ale napriklad v takej trojke za tym gulometom vydrzal iba chvilu a hladal dalsie sposoby killovania komancov), ale uz to nie je one man army killing machine synonimom coho rambo vzdy bol (a hlavne to nie je taky cool showdown ako v dvojke kde to bolo vrtulnik vs vrtulnik, alebo v trojke kde sme sa dockali suboja tank vs hind). zoldnieri mi nejako extra nevadia a su prijemnym spestrenim i ked do pamati sa vam vryju jeden maximalne dvaja. co ma vsak maximalne otravovalo boli ti tupi misionari, takym ludom by clovek aj vazne zelal smrt... suma sumarum navrat ramba sa myslim dost podaril, milovnici akcnych filmov sa budu tetelit blahom a rambo maniaci budu mozno vo vytrzeni (napriklad ja som neskutocne cheeroval ked rambo nabehol s lukom).
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
10
Akční brutání krvavý násilný nářez. Ruce nohy a hlavy létají vzduchem. Krev stříká a John s těma barmskejma šmejdama pěkně zatočí. Stallone si užívá krvavá jatka jako tenkrát za mlada. Byl to zdařilý comeback!!!