Ukradená vzducholoď

77%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Výborná ukázka tvůrčí geniality pana Karla Zemana. Snímek jak je u něj zvykem oplývá všemožnými nápady a hravostí. To co ve své době dokázal vytvořit je neuvěřitelné a úctyhodné. Avšak Ukradená vzducholoď nepatří mezi mé nejoblíbenější snímky od této legendy českého filmu.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Ačkoliv mám díla pana Zemana pro svou jedinečnost velmi rád, Ukradená vzducholoď mě nikdy nevtáhla do děje a považuji tento film za slabší dílo ze Zemanovi tvorby. Animace spolu s hraným filmem v té době.. pořád a stále budu smekat před jeho díly. Vzducholodi ale "pouze" za 65%
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
K Julesu Vernovi se Karel Zeman vrátil v roce 1966 s filmem Ukradená vzducholoď. Mělo to být zahájení pětidílného cyklu pro mládež ,,Tajuplný svět Julia Verna“, z kterého ale sešlo. Film začíná na jubilejní světové výstavě v roce 1891 odkud pětice pražských kluků ulétne ,,řiditelnou“ vzducholodí na exotický ostrov uprostřed oceánu. Hudbu složil Jan Novák. Film navštívilo 927 083 diváků.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Takové typické české fantasy.
Martrix
Martrix
2 449 bodů
8
Neokoukatelný Karel Zeman. Z první třetiny filmu jsem byl nadšený. Už v úvodu je to střelba do řad rodičů i veřejnosti poukázáním na to, že nejzvídavějším, nejodvážnějším a nejnepochopenějším zástupcům lidské rasy...totiž klukům, je odpíráno vše nové a zajímavé tvrzením, že tohle není pro oči dětí, na tamto jsou moc mladí, na spravedlivé zacházení zase moc drzí... . Nu a divte se pak, že se občas postaví na zadní a ukradnou třeba vzducholoď. Stejně tak se mi líbilo šití do bulváru, který evidentně fungoval na stejných principech snad odjakživa. Chápu, že jde o film na motivy knihy, takže se nešlo vyhnout odbočkám ke špionáži a darebákům na lodi a kapitánu Nemovi, ale bohužel to bylo na úkor kompaktnosti celého příběhu i napětí. Osobně by se mi víc líbilo, kdyby se příběh soustředil na kluky, na novináře a podvodníka Findejse. Netlouklo by tak do očí, že se všude dorozumíte česky a bylo by víc prostoru pro společenskou satiru. Každopádně i tak...tahle hravost , cit pro výtvarné pojetí, umění obalit i prostý příběh takovou formou, že působí fantasticky...to považuji v rámci kinematografie za mnohem zajímavější cestu, než vymyslet fantastický příběh, který bude na plátně působit realisticky. Karel Zeman byl národní poklad.
miza
miza
2 336 bodů
8
Další krásný film s dílny pana Zemana.Opět skvělé triky dělané s láskou.