Učitel tance

72%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8.5
Martina Dejdara příliš nemusím, jeho humor mi přijde ukřičený - ale tato role mu padne jako ulitá: excentrik, který zapuzuje pach blížící se smrti hlučnou okázalostí a naplněním touhy - tancovat, zamilovat se, vysvobodit se ze strachu a ze samoty. A jevištěm může být i plicní sanatorium. Krásná minirolička Miloše Kopeckého.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Lákat lidi na romanci z plicního sanatoria je ryze česká masochistická záležitost. Ne, tohle opravdu není odpočinkový únikový film. jenže mistr Hubač dokázal napsat scénář tak dobře, že se zkrátka vydržíte koukat a režisér Jireš to skvěle zrežíroval a dostal nejlepší herecký výkon z Martina Dejdara v jeho kariéře. Tenhle film zraje jako víno.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9.5
Martin Dejdar se na roli hodil. Byl v ní výborný. A scénář Jiřího Hubače je zárukou kvality! Jde o takový komorní psychologický snímek, který vyúsťuje v myšlenku, že život je třeba žít až do konce a naděje že umírá až poslední. Líbila se mi i Jana Hlaváčková v roli vrchní sestry. Je to silný příběh, který mě dojal. Klobouk dolů před Jaromilem Jirešem. Vidět tento film je skvělý zážitek!
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8.5
Krásný a tragický příběh, který ukázal, že martin Dejdar umí ze sebe udělat někdy i něco jiného, než toho typického komika.
bidlobox
3 802 bodů
7
Do tance, přátelé!
leafroller
leafroller
3 023 bodů
6.5
Učitel dance je typický snímek české porevoluční tvorby. Prostinký příběh, mizivý děj, velký prostor pro herce, ejakulace citů a samozřejmě všudypřítomná deprese. Pádem železné opony také bohužel padla legenda českých komedií a začalo se točit mnohem více "uměleckých" děl. A i když na ně ještě v 90. letech lidé docela chodili, časem je to bavit přestalo. Nejspíš proto, že depresí máme dost v běžném životě. A proto nám to všem neustále natírá pan Troška a my se divíme, že něco tak hrozného jako Babovřesky, může lámat rekordy. Divák se chce bavit, i když blbě, ale pořád bavit. Kdykoli vyjela nějaká komedie, okamžitě se stala hitem. Pelíšky, Snowboarďáci i ten Kameňák s milionem pokračování. Kritici si rvou vlasy, ale já to naprosto chápu. Tak tohle mě napadlo při sledování filmu Učitel tance. Víc už asi není třeba dodávat.