U pěti veverek

72%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8
Moc pěkný a lidský film s Jindřichem Plachtou. Místy mi film připomněl Film Nebe a dudy. Krásná podívaná na obyčejnou lidskost první republiky. I když je film natočen v době protektorátu ČaM, není o něm ve filmu ani památky. Nemohu dát méně, než 80%.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7.5
Tenhle film jsem dosud neznala, a přitom je docela půvabný - Jindřich Plachta v roli lidumila, který platí nájem za chudé malíře, jež by jeho lakotná manželka nejraději sedřela z kůže. A pak dokonce - u tak mírného a hodného člověka nevídaná věc - nechá manželku manželkou a jde si plnit své sny. Hodně milý film.
kawa
3 388 bodů
7
Klasická komedie s Jindřichem Plachtou, bohužel již trochu pozapomenutá, ale stále ukazuje jaký byl například potenciál v Ladislavovi Peškovi, který komediální role po roku 1948 příliš nedostával.
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
10
Nádherný film s hlavním protagonistou Jindřichem Plachtou, který nádherně "lidově" žije a nakonec k tomu donutí i svou dominantní ženu, kterou do té doby poslouchal, aby měl klid. Trochu pohádka, trochu moralizuje a přesto pobaví i donutí k zamyšlení.