Tváří v tvář

82%

Komentáře a recenze 28

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
9.5
Vzpomínám si jak jsem jako malý odvracel zrak při scéně na hlavy bez obličejů. To jsem byl ještě malej a vůbec jsem z toho neměl rozum. Když jsem pak jako starší viděl snímek znovu,tak jsem byl naprosto spokojený. John Woo tuhle nezvyklou výměnu tváři podal jako zcela běžnou věc a celý snímek je propletený nabitou akcí a vynikajícími dialogy. Svůj lví podíl na úspěchu nesou i John Travolta a Nicolas Cage,kteří ve svých rolích doslova září.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
I přes některé pohádkové situace a scény se pro mě jedná o nadprůměrný akční snímek s přidanou hodnoutou, kterou je nevšední příběh. Stále se ale jedná o klasický Hollywood devadesátých let, kdy se produkovaly podobné filmy, jako na běžícím pásu. 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
Dalo by se říci: Konečně! John Woo tímto snímkem dostal od Hollywoodu naprostou svobodu ve své režisérské realizaci, jakou známe z jeho tvorby v Hongkongu. A skutečně je na co se dívat. Jednoduchý děj v pevném scénáři vyprodukovaném v dechberoucí akční jízdě. Jeho tzv. krvavý balet, adrenalinové honičky, zvýrazněná psychologie postav, citová stránka věci, efektové zpomalené záběry a pro Johna typické holubičky. Jen znalci ví, co ty holubičky vlastně představují. A co hlavně, jedná se o starou dobrou akční filmovou práci. Vše je dějově vyrovnané a tak není hluchého místa a drží si to své tempo. John Travolta a Nicolas Gace byli jasnou volbou, i když v zahrání jeden druhého to místy přeci jen občas krapet zaskřípalo. Avšak umí si někdo v těchto rolích představit Arnolda Schwarzeneggera a Sylvestera Stallona, kteří byli původně zamýšleni? Akční mistrovské filmové dílo ve své velkoleposti od krále akčního filmu Johna Woo a byl by hřích něco takového vynechat.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Můj neoblíbenější akční film. Sci-fi prvky jsou sice naprosto nesmyslné, ale vznikl tak originální příběh, což je u akčňáku docela vítaná změna. Hvězdy Cage/Travolta se sem skvěle hodí a postavit tyhle dva proti sobě byl nápad k nezaplacení. Nikdy mě to nepřestane bavit.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
John Woo nemá rád sci-fi, a tak se rozhodl film natočit jako thriller a záměnu obličejů podat jako současnost. A ono to vlastně nevadí, ba co víc. Jeho způsob snímání tak akce, tak navíc ještě získává na uvěřitelnosti. je to celé over the top, včetně hereckých výkonů Cage s Travoltou, ale je to paráda. Hodně vydařený film.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
John Woo si v Hongkongu akčními peckami Killer a Hard Boiled vysloužil pověst výtečného akčního režiséra. John Woo se nakonec vydal i do Hollywoodu, kdy jeho první dva hollywoodské projekty s názvem Živý terč a s Jeanem-Claudem Van Dammem a Operace: Zlomený šíp s Johnem Travoltou nejde označit za kdovíjak pamětihodné kousky. Teprve až třetí hollywoodský projekt Johna Woo dokázal, že má i v Americe Woo co předvést. Opět u toho byl nejen John Travolta, ale i Nicolas Cage, přičemž Tváří v tvář spousta diváků vnímá jako film, který definitivně odstartoval cageování (Nicolas Cage předvádí šílenosti). Především jde ovšem pořád o bravurní akční řemeslo. Z dnešního pohledu možná není na kariéry Johna Travolty a Nicolase Cage nejhezčí pohled, v roce 1997 ovšem byli tito dva herci v parádní formě na vrcholu svých sil. Nicolas Cage se sice možná do role maniaka z dnešního pohledu možná vžil až příliš, zadání ovšem splnil na výbornou. Výkony Travolty i Cage jde vnímat jako lehce přepálené a přehrávané, i to je ovšem součástí hry, díky které ten film tolik funguje. Šílené zápletky s béčkovým nádechem se Woo chopil a natočil film na kterém je jeho 80-milionový rozpočet vidět do posledního dolaru. Výrazné vizuální pojetí a především dokázal do hollywoodského blockbusteru zapojit kořeny akční hongkongské školy. V Hongkongu možná Woo předváděl ještě pamětihodnější věci, jeho práce v Tváří v tvář s atmosférou, skutečně bravurní využití dvou herců a především realizace velkolepé akce definitivně dokázali, že i v Americe má Woo co nabídnout. Mnoho momentů v Tváří tvář možná hraničí s parodií, zároveň zde ovšem fungují i depresivní a emocionálně silné momenty, kdy má Travolta skutečně možnost předvést, že byl na konci 20. století na vrcholu svých hereckých sil. On i Cage skvěle fungují v téhle hře na kočku a na myš, která se navíc nebojí být v průběhu pořádně ostrá a Woo v rámci své hollywoodské kariéry nejspíš nejvíc skutečně připomněl své hongkongské kořeny. V roce 1997 prostě vznikl nejen originální, ale skutečně stylový akčňák s výraznou vizuální stránkou, velkolepou akční stránkou a dvěma výtečnými herci v jejich vrcholných silách. Chystané pokračování od Adama Wingarda se bude moct snažit, dosáhnout kvalit původní klasiky Johna Woo ovšem bude hned z několika důvodů velmi obtížné.....
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Přesně takový divoký, akční a promyšlený film co nemá chybu. Travolta - grázl jak má být. Cage - pomalu ufňukaný domácí mazel. Dvě rozdílné povahy. Vražedná kombinace i co se rolí týče. No, kdyby role dostali Arnie se Stallonem (jak bylo v plánu) a děj by trochu přitvrdil, byl by to opravdu zážitek pro fajnšmekry.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
9
Ach jo, proč sakra ten Travolta nehrál v těch akčních filmech více?! Sedlo mu to bravurně, jako Sean, ale hlavně jako Castor! Téma je prostě, tak typicky americké. Ale akce funguje výborně a k tomu fantasticky zpracovaná linka falešného Seana Archera, jak se bavil! Nádherný závěr, kdy ještě budu vzpomínat na ten zatraceně vynikající výkon Johna Travolty.. K tomu potěšily vedlejší herci - hlavně Wisdom (z Prison Break), či Nivola (z Góóól)! V závěrečné "vybuchovačce" trošku selhala spolupráce kamera-střih-kaskadéři, kdy prostě šlo poznat, že Cage není Cage :/ 95%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Wooův trademark přesazen do amerických kulis. Přepálená zápletka s přepáleným výkonem dvou hlavních hrdinů a přepálenou akční náloží. Jenže výsledek přesto obstál tenkrát a v rámci možností to zvládne i dnes. Možná mu bude něco chybět a někde naopak přebývat, ale v celku bude rozhodně bavit.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
6
"Chtěl bych mu odříznout tvář. Pokud dovolíte, musím se jít vylulat." - "Casi... Ty mu chceš odříznout..." - "Jo. Odříznout tvář. Oči, nos, kůži... Všechno pryč." Akční klasika Johna Wooa, kterou lehce kazí uplakaná Nicola Cageová. V každém záběru má uplakané oči, které mne nebavili. Naštěstí je tam démonický John Travolta, díky němuž je film koukatelný. Chválím akční sekvence, ale nemám pocit, že je to víc než průměrný film. - 60%.